Minato Namikaze

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Minato
Minato Namikaze
Profil
Jeneng liya Konoha no Kiiroi Senkō (Kilat Kuning Konoha)
Umur 24-25
Wadon/Lanang Pria
Kulawarga Kakashi Hatake
Obito Uchiha
Rin

Wonten ing sérial manga lan anime Naruto, Minato Namikaze (波風ミナト Namikaze Minato?), inggih dipunkenal minangka Hokage Kapapat (四代目火影 Yondaime Hokage?) utawi Yondaime Hokage, inggih punika salah satunggaling ninja ingkang sampun nyègel siluman rubah buntut sanga wonten sajeroning badan putranipun, Naruto Uzumaki. Sasampunipun nglakoni panyègelan lan ugi ngyakinaken para warga supados boten nganggep Naruto minangka monster ananging malah minangka pahlawan, Minato séda amargi efek samping saking jurus kasebat.[1]

Minato dipungambaraken meh sami kaliyan putranipun, lan ugi tiyang punika gadhah sapérangan sesambetan lan ugi saminipun. Minato sesarengan kaliyan kalih genin ingkang boten dipunkenal inggih punika murid saking Jiraiya. Piyambakipun ugi minangka dwija saking Kakashi Hatake, Obito Uchiha, lan Rin. Minato Namikaze gadah satunggal garwa ingkang namanipun inggih punika Kushina Uzumaki lan satunggal putra ingkang nama Naruto. Nama Naruto punika ndhèrèk nama kulawarga saking ibunipun, inggih punika 'Uzumaki'.[2]

Bakat lan jurus[besut | besut sumber]

Dipuncariyosaken bilih Minato minangka ninja ingkang langkung sekti ingkang dipunasilaken Konoha, kanthi bakat alami ingkang arang sanget. Minato ngripta pinten-pinten tèhnik ingkang mirunggan, kalebet Hiraishin no Jutsu (飛雷神の術?) ingkang saged ndamel piyambakipun dumugi ing papan ingkang dipuntuju kanthi rikat, kanthi migunakaken segel ingkang mirunggan, utawi jutsu-shiki (術式?). Kanthi nggabungaken segel tumuju mring salebetting satunggal kunai utawi musuh, Minato saged pindah tumuju maring papan ingkang sampun dipunsegel tanpa narik kawigaten. Kawegigan punika ndamel piyambakipun dipunkenal minangka "Konoha's Yellow Flash" (木ノ葉の黄色い閃光 Konoha no Kīroi Senkō?) utawi Si Kilat Kuning saking Konoha amargi piyambakipun saged obah kanthi rikat sanget (kanthi rambut ingkang kuning) meh boten saged katingal malah bilih tanpa urus punapa-punapa.Babagan punika dipuntedahaken kados ta refleks instan lan panci minangka kecepatan aslinipun.[3]

Boten naté dipunmangertosi sepinten kiyatipun Minato sajeroning pertarungan. Ananging, salaminipun Perang Ageng Ninja ingkang kaping Tiga, parentah kanggé sigra mlajar dipunparingaken maring ninja mungsuh bilih dipunmangertosi bilih Minato katingal wonten ing paprangan.

Minato minangka pangripta Rasengan, salah satunggal tèhnik ingkang boten mbetahaken segel tangan, ananging migunakaken pusaran cakra ingkang terkonsentrasi wonten ing genggeman tangan ingkang njalari karisakan ingkang awrat sanget dhateng korbanipun. Putranipun, Naruto inggih nguwasani jurus punika. Malah ugi Naruto saged ngrembakakaken jurus punika dados Rasenshuriken kanthi nambahaken elemen ingkang dipuun gadhah piyambakipun, satunggal bab perkawis ingkang dèrèng naté dipunlakoni kaliyan Minato amargi kasedanipun ingkang rikat sanget. Minato inggih mangertosi kawruh ingkang jembar magepokan kaliyan Jurus Segel utawi fūinjutsu.[4]


Cathetan suku[besut | besut sumber]


Sing mengku  sadurungé:
Hiruzen Sarutobi
Hokage Keempat Diganti déning:
Tsunade