Jiraiya (Naruto)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jiraiya.jpg
Jiraiya
Karakter Naruto
Panampilan kapisan Naruto manga chapter 90
Naruto anime episode 52
Panggawé Masashi Kishimoto
Pangisi swara Japanese
Hōchū Ōtsuka
Tōru Nara (as a child)
English
David Lodge
Brad MacDonald (as a child)
Richard Cansino (Naruto: Ultimate Ninja)

Jiraiya inggih punika salah satunggaling karakter fiksi saking anime lan manga Naruto. Nama kanjinipun (自来也) gadhah teges "rawuh amargi kekarepanipun piyambak", ingkang kathah sanget dipungambarakên kaliyan solah bawanipun; rawuh lan ugi kesah saking dhusun Konoha kapan kemawon piyambakipun kersa.[1]

Nama Jiraiya, Tsunade lan Orochimaru asalipun saking cariyos kuna Jiraiya Goketsu Monogatari (児雷也豪傑物語, "Legenda Jiraiya ingkang kendel") saking literatur Jepang. Jiraiya wonten cariyos punika gadhah kawegigan kanggé ngundang kodok ageng (kodok punika kadang kala dipunsebat ingkang minangka "Jiraiya") lan salah satunggal kodok ajaib. Wonten cariyos punika, Jiraiya lan Tsunade inggih punika satunggal pasang suami istri. Wonten cariyos punika ugi, namanipun dipunserat minangka "児雷也" ingkang tegesipun "Petir Muda" ingkang asalipun saking nama Garaiya (我来也, kula samun rawuh) saking Kaishi (諧史), cariyos kuna ingkang asalipun saking Tiongkok.[1]

Latar belakang[besut | besut sumber]

Nama Panggilan[besut | besut sumber]

Jiraiya asring dipunundang Petapa Genit déning Naruto Uzumaki.

Karakteristik[besut | besut sumber]

Jiraiya gadhah karakteristik ingkang mirunggan lan mencolok. kanthi gampil tiyang saged ngenali. Rikma ingkang pethak lan ugi dawa sanget lan memper êri, Rainipun ingkang dipuncat kados ta tiyang ingkang badhé pentas kabuki lan pawakanipun ingkang ageng sanget, sarta solah bawanipun ingkang super mesum gampil sanget dipunkenali kaliyan sadaya tiyang. Pawakanipun ingkang ageng lan dhuwur sanget, satemah kanthi gampil piyambakipun dipunkenali manawi ngadeg wonten ing sacedhaking tiyang sanès.[2]

Kemunculan Jiraiya[besut | besut sumber]

Jiraiya pisanan punika katingal nalika Naruto saweg ngudi kawegigan anggènipun ngontrol chakra sesarengan guru Ebisu. Guru ebisu ingkang pirsa tiyang sepuh ingkang nyulikani lajeng piyambakipun malah nyerang tiyang kasebat, nanging kanthi gampil piyambakipun dipunkalahakên nganggé kuchiyose nggenipun tiyang kasebat; ingkang boten sanès inggih punika Jiraiya.[3] Naruto ingkang anyel amargi latianipun dipunrusuhi nyuwun tanggel jawabipun Jiraiya kanggé nglatih piyambakipun. Jiraiya lajeng mangertosi kénging punapa Naruto kangelan anggènipun ngontrol chakra nggenipun piyambakipun. Punika dipunsebabaken amargi segel ingkang dipunparingaken kaliyan Orochimaru nalika ujian chuunin saweg dipunadani. Jiraiya punika lajeng nguculi segel punika lajeng ndamel Naruto saged ngontrol chakranipun kanthi leres. Naruto lajeng dipunwarahi kanggé ngundang kuchiyose, ingkang jinisipun kodok, sami kaliyan Jiraiya lan Hokage angka 4. Nalika panyerangan dumadi, Jiraiya punika mbiyantu konoha kanggé ngilangi ula ingkang minangka gadahipun Orochimaru.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b [naruto.wikia.com/wiki/Jiraiya]
  2. a b [1]
  3. [2]