Sai (Naruto)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Saii
Sai (Naruto)
Profil
Umur 17
Kulawarga Team 7 (Kakashi Hatake, Naruto Uzumaki, Sakura Haruno, Sai), Yamato

Sai (サイ Sai?) inggih punika salah satunggaling lakon manga lan anime Naruto. Piyambakipun salah sawijining ANBU saking roots ingkang boten gadah perasaan. Sai dipunanggep minangka panggantos Sasuke ingkang mbelot ing pihakipun Orochimaru.[1]

Latar belakang[besut | besut sumber]

Sai inggih punika salah satunggaling ANBU ingkang asalipun saking divisi roots. Sesanti roots inggih punika boten gadah perasaan, kanca, griya, lan masa lalu. Ingkang dipungadahi namung misi. Satemah ndamel Sai punika boten gadahkasagedan kanggé ngraosaken utawi ngekspresikaken emosi. Nama Sai inggih punika codename ingkang dipunparingaken Danzo dhateng piyambakipun , ingkang minangka nama ingkang asli punika boten dipunmangertosi. Awalipun wonten ing Roots, Sai kepethuk kaliyan salah satunggaling "kanca" ingkang dipun pitados minangka rakanipun ingkang kaleresan inggih gadah hobi nggambar. Piyambakipun remen sanget mangarep-arep saged sesarengan kaliyan "rakanipun" ngijabahi misi sesarengan. Ananging, rakanipun pejah amargi salah satunggaling lelara ingkang ndamel Sai punika piyambakan lan boten gadah rasa pangrasa malih.[2]

Karakteristik[besut | besut sumber]

Sai inggih punika nama sandi lan ingkang minangka nama aslinipun boten dipunmangertosi. Sai perawakanipun langsing, piyambakipun nganggé busana cemeng kanthi lengen asimetris, migunakaken sarung tangan, lan klambinipun kabikak wonten ing wudel. Rikmanipun lurus lan cemeng, netranipun ugi cemeng. Piyambakipun asring nedahaken esem ingkang minangka gawéan, amargi piyambakipun nyinaoni wonten ing buku bilih esem punika saged nyairaken swasana lan saged kanggé ngapusi tiyang. Piyambakipun ugi asring nutur ingkang boten sopan tanpa èksprèsi sakedhik menapa, satemah ndamel Naruto lan Sakura anyel sanget kaliyan piyambakipun. Hobinipun Sai inggih punika nggambar, ananging saking pinten-pinten atusan gambar ingkang dipundamel piyambakipun, boten wonten ingkang minangka satunggal gambar kemawon ingkang dipunparingi nama amargi piyambakipun boten ngraos punapa-punapa nalika nggambar.[3]

Kemampuan[besut | besut sumber]

Ingkang minangka kawegiganipun Sai ingkang kalebet mirunggan, piyambakipun miguanakaken teknik saged ndamel ingkang awujud menapa kemawon ingkang dipungambar punika dados nyata ngagem medium kertas ingkang mirunggan ugi. Piyambakipun saged ndamel tikus, peksi, macan, malah ugi saged ngilang kanthi medium punika. Sanajan boten seekstrim kibaku nendo nggenipun deidara, ananging tetep saged mbebayani tumrap ingkang kena.langkung-langkung saged tiwas amarga sanjata punika.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]