Hinata Hyuuga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hinata.jpg
Hinata Hyuuga
Profil
Umur 11-12 (serial Naruto)
15-16 (serial Naruto shippuden)
Kulawarga Kurenai Yuhi, Kiba Inuzuka, Shino Aburame, Naruto uzumaki, dan Sai.

Hinata Hyuuga inggih punika tokoh fiksi saking anime lan manga ingkang irah-irahanipun Naruto anggitanipun Masashi Kisimoto. Hinata inggih punika salah satunggaling keturunan saking klan Hyuga. Piyambakipun gadah satunggal rayi ingkang nama Hanabi Hyuuga, lan bapak ingkang nama Hiashi Hyuuga. Sêdhérék sepupunipun ingkang nama Neji Hyuuga. Hyuuga Neji sampun naté nglawan piyambakipun nalika ujian Chunnin kawontênan.[1]

Hinata gadhah status souke wonten ing klan Hyuuga. Piyambakipun inggih punika salah satunggaling tiyang èstri ingkang taksih minangka katurunan ningrat ingkang gadhah kawibawan.[1]

Latar belakang[besut | besut sumber]

Hinata dipunlebetakên wonten tim Kurenai sasampunipun lulus saking akademi. Hinata inggih punika kanca saangkatanipun Naruto ingkang langkung anem piyambak. Hinata inggih minangka namung satunggaling tiyang éstri saangkatanipun Naruto ingkang boten remen kaliyan Sasuke. Piyambakipun panci mboetn remen kaliyan Sasuke, ananging piyambakipun punika malah remen kaliyan Naruto Uzumaki. Kanthi sabar lan narima, Hinata ngadepi lan nampi tumindhak ingkang atos, kasar, brutal lan pelecehan saking kathah tiyang (mliginipun saking Neji Hyuuga lan Hiashi Hyuuga), ingkang bombongipun Hinata punika mesthi sabar, ikhlas lan narima (padahal Hinata makaping kaping sekarat amargi dipunaniaya kanthi sadis kaliyan tiyang punika tanpa kendhat). Bab punika ingkang ndadosaken Hinata punikaradi katutup. Hinata boten naté tembak cucukan dhateng tiyang sanès, kalebet Kurenai Yuhi ingkang sampun kaanggep kaliyan Hinata minangka kados ibunipun piyambak. Punika amargi Hinata boten badhé ngrepoti tiyang sanès kanthi masalahipun, sanèsipun Hinata punika boten kendhat anggènipun mangarep-arep supados tiyang punika saged ngubah tumindakipun.[2]

Hinata inggih punika tiyang èstri ingkang asring pitados dhumateng kasaenan manah sadaya ingkang gesang, mliginipun manungsa. Hinata ugi malah paring piwales dhateng kadurjanan lan kekejaman tiyang punika kanthi paring pangucap lan suraos pangapunten. Wonten misi, piyambakipun inggih punika anggota ingkang paling isinan saha lemah lembut. Ciri khas Hinata sasanesipun netra, pasuryan, pawakan, kasagedan, penggalih, kapribaden ingkang lemah lembut inggih punika sipat alaminipun ingkang isinan. Sasanesipun katahanan fisikipun ingkang lemah, sipatipun ingkang langkung gampil pitados lan raos weweh dhumaten sintena kemawon satemah ndamel piyambakipun gampil dipunserang lan kasarasanipun ingkang rapuh sanget, piyambakipun inggih minangka kunoichi kanthi bakat alam lan kasagedan nomer satunggal ing donyaning ninja. Hinata inggih kasebat minangka harmoni ingkang sampurna antawisipun kawegiganipun minangka Yamato Nadeshiko (kaprigelan masak, njahit, beres-beres, reresik, ngurusi lan ngrawat anggota kulawarga sarta kanca-kancanipun kanthi sampurna). Sebanding kaliyan ayunipun, Hinata minangka satunggaling kunoichi ingkang saged nguwasani 7 elemen kanthi saé ing yuswa 11 taun. Piyambakipun gadhah akurasi serangan kanthi persentase akuratipun 100%, kawegigan punika satingkat kaliyan Kabuto Yakushi lan Haku ugi Shizune.[2]

Kawegigan mirunggan ingkang piyambakipun gadhah inggih punika byakugan lan ngèlmu beladiri jyuuken (anteman ingkang alus lan pangobatan) ingkang minangka seni beladiri khas klan Hyuga.Jyuuken punika mbebayani sanget amargi cekap kanthi sentuhan lembut saged ngremukaken peranganipun awak pérangan njero lan mandhegaken aliran chakra ingkang kena jurus punika. Ananging amargi boten teganipun Hinata kanggé nyidrani lawanipun sarta pepenginanipun supados boten menonjol, Hinata arang sanget migunakaken jurus-jurus ingkang mbebayani punika.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b [1]
  2. ^ a b [2]
  3. ^ [3]