Rubah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rubah
Vulpes vulpes laying in snow.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Subfilum: Vertebrata
Klas: Mammalia
Ordho: Carnivora
Famili: Canidae
Tribe: Vulpini
Hemprich & Ehrenberg, 1832
genus
  • Vulpes
  • Cerdocyon
  • Dusicyon
  • Lycalopex
  • Otocyon
  • Urocyon

Rubah iku mamalia omnivora cilik nganti medium, sing kagolong ing sawetara genera saka kulawarga Canidae. Dheweke duwe tengkorak sing rata, kuping segi telu sing tegak, moncong sing runcing, rada munggah, lan buntut sing dawa (utawa sikat).

Rolas spesies kalebu klompok monofiletik "rubah sejati" saka genus Vulpes.