Warak ireng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Badhak Ireng)
Warak Ireng
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Ordo: Perissodactyla
Kulawarga: Rhinocerotidae
Marga: Diceros
Jinis: D. bicornis
Jeneng binomial
Diceros bicornis
Linnaeus, 1758
Subspésiés

Diceros bicornis michaeli
Diceros bicornis longipes
Diceros bicornis minor
Diceros bicornis bicornis

Black Rhinoceros range

Warak Ireng (Diceros bicornis) iku mamalia sing kalebu ordo perissodactyla lan kéwan asli Afrika Wétan lan Tengah, ing nagara-nagara kaya Kénya, Tanzania, Kamérun, Afrika Kidul, Namibia lan Zimbabwé. Éwadéné warak iki diarani warak ireng, warnané sajaké klawu semu putih. Jeneng warak ireng iki dipilih kanggo mbédakaké kéwan iki saka warak putih (Ceratotherium simum). Prakara werna iki bisa dadi kaluputan amarga rong spésiés kasebut pancèn ora bisa dibédakaké wernané. The World Conservation Union (IUCN) ngumumaké dhèk surya 7 Juli 2006 manawa saprapat subspésiés warak ireng afrika kulon (Diceros bicornis longipes) dinyatakaké punah.[1] Spésiés iki saiki statusé kritis.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "West African black rhino 'is extinct'". The Times. July 7, 2006. Dijupuk 2007-10-09.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)

Dhaptar pustaka[besut | besut sumber]

  • Emslie, R. and Brooks, M. (1999), African Rhino. Status Survey and Conservation Action Plan., IUCN/SSC African Rhino Specialist Group. IUCN, Gland, Switzerland and Cambridge, UK, ISBN 2831705029 
  • Rookmaaker, L. C. (2005), "Review of the European perception of the African rhinoceros", Journal of Zoology 265 (4): 365–376, doi:10.1017/S0952836905006436 

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Warak_ireng&oldid=1083158"