Warak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Badhak)
Warak / warak
Ceratotherium simum kwh 2.jpg
Warak putih, Ceratotherium simum
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Perissodactyla
Famili: Rhinocerotidae
Gray, 1821
Genus

Ceratotherium
Dicerorhinus
Diceros
Rhinoceros
Coelodonta (cures)
Elasmotherium (cures)

Warak utawa warak (basa Inggris: rhinoceros utawa rhino) iku famili Rhinocerotidae, kalebu ordho Perissodactyla kang asalé kabèh saka Afrika utawa Asia. Famili iki duwé karakteristik: ukurané gedhé, boboté bisa nganti punjul sakton; siji utawa loro sungu ing pérangan tengah bathuk, manawa cacahé loro, sing siji ana ing ngarepé sijiné (ora sisihan); herbivora; kulit kandel, 1.5 – 5 cm, kawangun saka lapisan kolagen. Warak duwé indra pangrungu lan pangambu kang landhep, nanging ora bisa nyawang adoh. Sabagéyan gedhé warak bisa urip punjul 40 taun.

Sanajan mlebu golongan herbivora, warak iku kéwan kang mbebayani. Ing India lan Nepal, warak dadi jalaran utama patiné manungsa, cacahé ngluwihi kang disebabaké déning macan lan macan tutul. Warak malah tau nyerang gajah sing nggawa turis.

Pranala njaba[besut | besut sumber]