Warak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Badhak)
Warak / warak
Warak putih, Ceratotherium simum
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Ordo: Perissodactyla
Kulawarga: Rhinocerotidae
Gray, 1821
Genus

Ceratotherium
Dicerorhinus
Diceros
Rhinoceros
Coelodonta (punah)
Elasmotherium (punah)

Warak utawa warak (basa Inggris: rhinoceros utawa rhino) iku famili Rhinocerotidae, kalebu ordo Perissodactyla kang asalé kabèh saka Afrika utawa Asia. Famili iki duwé karakteristik: ukurané gedhé, boboté bisa nganti luwih saka sakton; siji utawa loro sungu ing bagéyan tengah bathuk, manawa cacahé loro, sing siji ana ing ngarepé sijiné (ora sisihan); herbivora; kulit kandel, 1.5 – 5 cm, kawangun saka lapisan kolagen. Warak duwé indra pangrungu lan pangambu kang landhep, nanging ora bisa nyawang adoh. Sabagéyan gedhé warak bisa urip luwih saka 40 taun.

Sanajan mlebu klompok herbivora, warak iku kéwan kang mbebayani. Ing India lan Nepal, warak dadi panyebab utama patiné menungsa, cacahé ngluwihi kang disebabaké déning macan lan macan tutul. Warak malah tau nyerang gajah sing nggawa turis.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Warak&oldid=1078152"