Warak sumatra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Badhak Sumatra)
Jujug: pandhu arah, pados
Warak sumatra
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mamalia
Ordo: Perissodactyla
Kulawarga: Rhinocerotidae
Marga: Dicerorhinus
Gloger, 1841[2]
Jinis: D. sumatrensis
Jeneng binomial
Dicerorhinus sumatrensis
Fischer, 1814[2]
Subspesies

Dicerorhinus sumatrensis harrissoni
Dicerorhinus sumatrensis sumatrensis
Dicerorhinus sumatrensis lasiotis

Sumatran Rhinoceros range

Warak sumatra, Dicerorhinus sumatrensis iku spesies warak paling cilik, lan uga warak sing duwé wulu paling akèh, sing marakaké bisa slamet saka kandhuwuran ing Kalimantan lan Sumatra. Amarga kélangan habitat lan paburon, cacahé saya kurang lan dadi salah siji mamalia paling langka ing donya. Warak sumatra iku spesies kèri dhéwé sing slamet ing grup sing padha karo Warak Woolly sing wus punah.

Rekaman video[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ Asian Rhino Specialist Group (1996). Dicerorhinus sumatrensis. 2006 IUCN Red List of Threatened Species. IUCN 2006. Diakses 11 May 2006. Listed as Critically Endangered (CR A1bcd, C2a v2.3)
  2. ^ a b Cacad panyuplik: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng Taxhistory


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Warak_sumatra&oldid=1012316"