Warak sumatra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Badhak Sumatra)
Warak sumatra
Rauhohr-Nashorn-drawing.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mamalia
Ordho: Perissodactyla
Famili: Rhinocerotidae
Génus: Dicerorhinus
Gloger, 1841[2]
Spésies: D. sumatrensis
Jeneng binomial
Dicerorhinus sumatrensis
Fischer, 1814[2]
Subspesies

Dicerorhinus sumatrensis harrissoni
Dicerorhinus sumatrensis sumatrensis
Dicerorhinus sumatrensis lasiotis

Leefgebied sumatraanse neushoorn.JPG
Sumatran Rhinoceros range

Warak sumatra, Dicerorhinus sumatrensis iku spésies warak paling cilik, lan uga warak sing duwé wulu paling akèh, sing marakaké bisa slamet saka kandhuwuran ing Kalimantan lan Sumatra. Amarga kélangan habitat lan paburon, cacahé saya kurang lan dadi salah siji mamalia paling langka ing donya. Warak sumatra iku spésies kèri dhéwé sing slamet ing grup sing padha karo Warak Woolly sing wus cures.

Rekaman video[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Asian Rhino Specialist Group (1996). Dicerorhinus sumatrensis. 2006 IUCN Red List of Threatened Species. IUCN 2006. Diakses 11 May 2006. Listed as Critically Endangered (CR A1bcd, C2a v2.3)
  2. ^ a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Taxhistory