Badhak Putih

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Badhak Putih
Badhak Putih
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
ordo: Perissodactyla
kulawarga: Rhinocerotidae
Genus: Ceratotherium
Species: C. simum
Jeneng binomial
Ceratotherium simum
Burchell, 1817
Subspesies

Ceratotherium simum simum
Ceratotherium simum cottoni

Distribusi badhak Putih (jingga: badhak putih lor (C. s. cottoni), hijau: badhak putih kidul (C. s. simum)).

Badhak Putih (Ceratotherium simum) iku salah siji saka limang spesies badhak sing isih ana lan salah siji saka sithik spesies megafauna sing kasisa. Kéwaniki kéwan dharat gedhé sing isih ana ing donya sawisé gajah, bareng kaliyan badhak India lan kuda nil. Badhak iki dimangertèni saka cangkem ambané sing digunaaké kanggo mangan suket lan dadi spesies badhak sing paling bisa sosialisasi. Badhak Putih iku badhak paling umum saka kabèh badhak lan duwé rong subspesies, subspesies lor luwih arang tinimbang kidul. Subspesies lor duwé 50 sing kasisa ing donya.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ African Rhino Specialist Group (2003). Ceratotherium simum. 2006 IUCN Red List of Threatened Species. IUCN 2006. Diakses 11 May 2006. Database entry includes justification for why this species is near threatened.

Daftar pustaka[sunting | sunting sumber]

  • Emslie, R. and Brooks, M. (1999), African Rhino. Status Survey and Conservation Action Plan., IUCN/SSC African Rhino Specialist Group. IUCN, Gland, Switzerland and Cambridge, UK, ISBN 2831705029

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Badhak_Putih&oldid=870040"