Warak putih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Badhak Putih)
Warak putih
Warak Putih
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Ordo: Perissodactyla
Kulawarga: Rhinocerotidae
Marga: Ceratotherium
Jinis: C. simum
Jeneng binomial
Ceratotherium simum
Burchell, 1817
Subspesies

Ceratotherium simum simum
Ceratotherium simum cottoni

Distribusi warak putih (jingga: warak putih lor (C. s. cottoni), hijau: warak putih kidul (C. s. simum)).

Warak putih (Ceratotherium simum) iku saka limang spesies warak sing isih ana lan salah siji saka sithik spesies megafauna sing kasisa. Kéwaniki kéwan dharat gedhé sing isih ana ing donya sawisé gajah, bareng kaliyan warak India lan kuda nil. Warak iki dimangertèni saka cangkem ambané sing digunaaké kanggo mangan suket lan dadi spesies warak sing paling bisa sosialisasi. Warak Putih iku warak paling umum saka kabèh warak lan duwé rong subspesies, subspesies lor luwih arang tinimbang kidul. Subspesies lor duwé 50 sing kasisa ing donya.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ African Rhino Specialist Group (2003). Ceratotherium simum. 2006 IUCN Red List of Threatened Species. IUCN 2006. Diakses 11 May 2006. Database entry includes justification for why this species is near threatened.

Daftar pustaka[besut | besut sumber]

  • Emslie, R. and Brooks, M. (1999), African Rhino. Status Survey and Conservation Action Plan., IUCN/SSC African Rhino Specialist Group. IUCN, Gland, Switzerland and Cambridge, UK, ISBN 2831705029 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Warak_putih&oldid=1052999"