Warak putih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Badhak Putih)
Warak putih
Ceratotherium simum kwh 2.jpg
Warak Putih
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Perissodactyla
Famili: Rhinocerotidae
Génus: Ceratotherium
Spésies: C. simum
Jeneng binomial
Ceratotherium simum
Burchell, 1817
Subspesies

Ceratotherium simum simum
Ceratotherium simum cottoni

Mapa distribuicao original white rhino.png
Distribusi warak putih (jingga: warak putih lor (C. s. cottoni), hijau: warak putih kidul (C. s. simum)).

Warak putih (Ceratotherium simum) iku saka limang spésies warak sing isih ana lan salah siji saka sithik spésies megafauna sing kasisa. Kéwaniki kéwan dharat gedhé sing isih ana ing donya sawisé gajah, bareng kaliyan warak India lan kuda nil. Warak iki dimangertèni saka cangkem ambané sing digunaaké kanggo mangan suket lan dadi spésies warak sing paling bisa sosialisasi. Warak Putih iku warak paling umum saka kabèh warak lan duwé rong subspesies, subspesies lor luwih arang tinimbang kidul. Subspesies lor duwé 50 sing kasisa ing donya.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ African Rhino Specialist Group (2003). Ceratotherium simum. 2006 IUCN Red List of Threatened Species. IUCN 2006. Diakses 11 May 2006. Database entry includes justification for why this species is near threatened.

Pratélan pustaka[besut | besut sumber]

  • Emslie, R. and Brooks, M. (1999), African Rhino. Status Survey and Conservation Action Plan., IUCN/SSC African Rhino Specialist Group. IUCN, Gland, Switzerland and Cambridge, UK, ISBN 2831705029 

Pranala njaba[besut | besut sumber]