Warak India

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Badhak India)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Warak India
Warak India (saka kiwa banjur nengen: infant male, adult female, and juvenile female)
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Ordo: Perissodactyla
Kulawarga: Rhinocerotidae
Marga: Rhinoceros
Jinis: R. unicornis
Jeneng binomial
Rhinoceros unicornis
(Linnaeus, 1758)
Indian Rhinoceros range

Warak India (Rhinoceros unicornis) iku mamalia gedhé sing bisa ditemoni ing Nepal lan ing Assam, India. Warak iki urip ing padhang suket lan alas ing sikil pagunungan Himalaya. Warak iki bisa mlayu kanthi kacepetan luwih saka 55 km/jam kanggo periode wektu cekak lan uga perenang sing apik. Warak iki duwé pangrungu lan pangambu sing tajem, nanging, duwé pandelengan mata sing kurang.

Galeri[sunting | Owah sumber]

Referensi[sunting | Owah sumber]

Pranala njaba[sunting | Owah sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Warak_India&oldid=938201"