Warak india

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Badhak India)
Warak india
Indian Rhinoceros.jpg
Warak India (saka kiwa banjur nengen: infant male, adult female, and juvenile female)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Perissodactyla
Famili: Rhinocerotidae
Génus: Rhinoceros
Spésies: R. unicornis
Jeneng binomial
Rhinoceros unicornis
(Linnaeus, 1758)
Rhinoceros-unicornis-map.jpg
Indian Rhinoceros range

Warak india (Rhinoceros unicornis) iku mamalia gedhé sing bisa ditemoni ing Nepal lan ing Assam, India. Warak iki urip ing padhang suket lan alas ing sikil pagunungan Himalaya. Warak iki bisa mlayu kanthi kacepetan luwih saka 55 km/jam kanggo periode wektu cekak lan uga perenang sing apik. Warak iki duwé pangrungu lan pangambu sing tajem, nanging, duwé pandelengan mata sing kurang.

Galeri[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]