Balung pipa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Balung pupu utawa femur iku conto saka balung dawa

Balung pipa utawa balung dawa iku balung sing tuwuh saka pemanjangan ing bagéan epifise (bonggol balung). Ujung saka epifise dibungkus déning balung enom hialin. Pertumbuhan sacara longitudinal iki disebabaké déning osifikasi sacara endokondral ing epifise.

Femur (balung pupu), tibia (balung gares), fibula (balung kéntol), humerus (balung lengen ndhuwur) bisa digolongaké jroning balung dawa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Balung_pipa&oldid=822624"