Theloderma corticale

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rhacophorus fruhstorferi Ahl, 1927
Theloderma corticale
Theloderma corticale
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Amphibia
Ordo: Anura
Kulawarga: Rhacophoridae
Marga: Theloderma
Jinis: T. corticale
Jeneng binomial
Theloderma corticale
(Boulenger, 1903)
Sinonim
Rhacophorus corticalis Boulenger, 1903

Theloderma corticale kodhok lumut Vietnam, ya iku spesies kodhok ing kulawarga Rhacophoridae. Kodhog iki ditemokake Vietnam lan Cina.[1] Habitat alame subtropis utawa alas dataran rendah tropis kang lembab, urip ing banyu tawar, lan laladan wewatu.[1] Jeneng umum saka kodhok lumut kawiwitan saka kasunyatan yèn kulite duwéni bintik-bintik ijo lan ireng kaya lelumutan kang urip ing watu, lan bentuke kang efektif kamuflase utawa panyamaran.[1]

Deskripsi[besut | besut sumber]

Jeneng kodhok lumut iki kawiwitan saka anane kasunyatan yèn kulit saka kodhok duwéni werna ijo lurik-lurik lan coklat kang kaya lumut urip ing dhuwur watu.[2] Kodhok-kodhok mau duwéni bantalan pliket kang gedhe padha sikile lan wetenge kang alus.[1] Kaya kodhok-kodhok wit liyane, padha karo kodhok wadon jinis iki ngrembakane luwih gedhe tinimbang kodhok lanang.[1] Nalika kodhok iki ngrembaka, gedhene awak bisa ngancik 7–8 cm.[1] Kodhok lumut iki ya iku panganane serangga kayata jangkrik, walang, coro, cacing, lan laler.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (en) http://www.pollywog.co.uk/care-sheets-and-gallery/theloderma-corticale.html, Tillson-Willis 2008.]Diundhuh tanggal 12 Juni 2010 Cacad sitiran: Invalid <ref> tag; name "polly" defined multiple times with different content
  2. ^ Caldwell, J.P. (1996). "The evolution of myrmecophagy and its correlates in poison frogs (Family Dendrobatidae).". Journal of Zoology 240: 75–101. 
  3. ^ Zweifel, Robert G. (1998). Cogger, H.G. & Zweifel, R.G., ed. Encyclopedia of Reptiles and Amphibians. San Diego: Academic Press. pp. 95–97. ISBN 0-12-178560-2.