Theloderma corticale

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Theloderma corticale
Theloderma corticale (2).jpg
Theloderma corticale
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Amphibia
Ordho: Anura
Famili: Rhacophoridae
Génus: Theloderma
Spésies: T. corticale
Jeneng binomial
Theloderma corticale
(Boulenger, 1903)
Sinonim
Rhacophorus corticalis Boulenger, 1903
Rhacophorus fruhstorferi Ahl, 1927

Theloderma corticale kodhok lumut Vietnam, ya iku spésies kodhok ing kulawarga Rhacophoridae. Kodhog iki tinemu Vietnam lan Cina.[1] Habitat alame subtropis utawa alas dataran cendhèk tropis kang lembab, urip ing banyu tawar, lan laladan wewatu.[1] Jeneng umum saka kodhok lumut kawiwitan saka kasunyatan yèn kulite duwé bintik-bintik ijo lan ireng kaya lelumutan kang urip ing watu, lan wujudé kang efektif kamuflase utawa panyamaran.[1]

Deskripsi[besut | besut sumber]

Jeneng kodhok lumut iki kawiwitan saka anané kasunyatan yèn kulit saka kodhok duwé warna ijo lurik-lurik lan coklat kang kaya lumut urip ing dhuwur watu.[2] Kodhok-kodhok mau duwé bantalan pliket kang gedhé padha sikile lan wetenge kang alus.[1] Kaya kodhok-kodhok wit liyané, padha karo kodhok wadon jinis iki ngrembakane luwih gedhé tinimbang kodhok lanang.[1] Nalika kodhok iki ngrembaka, gedhene awak bisa ngancik 7–8 cm.[1] Kodhok lumut iki ya iku panganane gegremet kaya ta jangkrik, walang, coro, cacing, lan laler.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Tillson-Willis 2008. Diundhuh tanggal 12 Juni 2010 Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "polly" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  2. ^ Caldwell, J.P. (1996). "The evolution of myrmecophagy and its correlates in poison frogs (Family Dendrobatidae).". Journal of Zoology 240: 75–101. 
  3. ^ Zweifel, Robert G. (1998). Cogger, H.G. & Zweifel, R.G., ed. Encyclopedia of Reptiles and Amphibians. San Diego: Academic Press. kk. 95–97. ISBN 0-12-178560-2.