Tabi'in

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
اللہ کا نام.jpg
Rukun Islam
Syahadat · Shalat · Pasa
Zakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Al-Qur'an · Malaikat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Muhammad SAW
Nabi & Rasul · Sahabat
Ahlul Bait
Kota Suci
Mekkah ·Madinah · Yerusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Hijrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitektur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitektur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Teks & Hukum
Al-Qur'an ·Hadist · Sunnah
Fiqih · Fatwa · Syariat
Mazhab
Sunni
Hanafi ·Hambali
Maliki ·Syafi'i
Syi'ah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Tabi'in iku artiné "sing mèlu." Ing sajarah Islam, tabi'in iku dicakaké marang muslim sing ana ing awaling Islam, tau nemoni Sakabat lan mating ing dalem kahanan Islam. Racake Tabi'in ora ngalami jaman Muhammad, lan sapérangan ana uga kang nunggal sejaman karo Nabi nanging blas durung tau ketemu Nabi kaya ta Raja Najasy lan Uwais Al-Qarni. Yuswané akèh-akèhé luwih anom tinimbang Sahabat Nabi lan ana kalané isih timur utawa bocah nalika Sahabat-Sahabat mau isih sugeng.

Cacahe tabi'in akèh banget lan ora kétung amarga cacahé wong muslim kang naté ketemu maewu-èwu sahabat temtu luwih akèh manèh.

Hadis kariwayatake para tabi'in saka para sahabat Nabi. Saka cacahé hadis kang kariwayatake, tabi'in kagolongake dadi telu, ya iku Tabi’in kubro ya iku wong kang akèh ngriwayatake hadis langsung saka sahabat. Contone: Sa’id ibn Musayyib, ‘Urwah bin Zubair, dan ‘Alqamah bin Qois.

Tabi’in sughro ya iku tabi'in kang akèh ngriwayatake hadits saka tabi’in liyané nanging mung bisa nemoni sahabat kang cacahé ora akèh. Contone: Ibrohim An Nakho’i, Abu Aznadi, Yahya ibn Sa’id. Tabi’in wustho ya iku tabi'in kang akèh ngriwayatake saka akèh sahabat lan uga kibar tabi’in. Contone: Hasan Al-Basri (ing Tanah Jawa katelah Kasan Besari), Muhammad ibn Sirin, Mujahid ibn ‘Ikrimah, Qotadah, As Sya’bi, Az-Zuhri, ‘Atha, ‘Umar bin Abdul Aziz, Salim ibn ‘Abdullah ibn ‘Umar ‘ibn Khattab.

Tabi'in uga sinebut para murid Sakabat.

Tokoh-tokoh Tabi'in[besut | besut sumber]

Ganyong pirembagan 26 Juli 2012 06.52 (UTC)