Abu Hanifah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Abu Hanifah
Agama Islam
Kala Jaman Moncèr Islam
Tlatah Yuris Muslim
Aliran Hanafi
Karsa pokok
Hukum Islam
Gantha misuwur
Evolusi Yurisprudensi Islam

Nu’man bin Tsabit bin Zuta bin Mahan at-Taymi (Basa Arab: النعمان بن ثابت), luwing kondhang kanthi sebutan Abu Hanifah, (Basa Arab: بو حنيفة) (miyos ing Kufah, Irak , 80 H / 699 M — séda ing Baghdad, Irak, 148 H / 767 M) mujudaké tokoh sing madeg Mazhab Yurisprudensi Islam Hanafi.

Abu Hanifah uga mujudaké sawijining Tabi'in (generasi langsung sawisé Sahabat Nabi) amarga naté sapatemon karo Anas bin Malik (sahabat Nabi Muhammad SAW) lan ngriwayataké hadits saka Anas lan sahabat liyané.[3]

Imam Hanafi kasebut tokoh pisanan sing nyusun kitab fiqih alandhesan kategorisasi, umpamané kasucèn (thoharoh), sholat, lan liya-liyané. Kategorisasi iki banjur ditiru déning ulama-ulama sing ana sabanjuré, kaya ta Malik bin Anas, Imam Syafi'i, Abu Dawud, Bukhari, Muslim lan liya-liyané.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Imaam Abu Hanifa (R.A.), Biography of One of The Four Great Imaams- I
  2. ^ The Conclusive Argument from God:Shah Wali Allah of Delhi's Hujjat Allah Al-baligha, pg 425
  3. ^ Imam-ul-A’zam Abu Hanifa, The Theologian
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abu_Hanifah&oldid=1083247"