Sampangan, Gajahmungkur, Semarang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sampangan
Kalurahan
Nagara Indonésia
ProvinsiJawa Tengah
KuthaSemarang
Kapadhetan-

[[Kategori:{{{kacamatan}}}, Semarang]]


Sampangan iku siji kalurahan kang dumunung ing kecamatan Gajahmungkur, Semarang, Jawa Tengah, Indonésia.

Kalurahan iki wewatesan:

ing sisih lor karo: Kalurahan Manyaran, kecamatan Semarang Kulon
ing sisih kidul karo: Kalurahan Sukareja, kecamatan Gunungpathi
ing sisih kulon karo: Kalurahan Bambankerep, kecamatan Ngaliyan
ing sisih wétan karo: Kalurahan Bendan Ngisor, kecamatan Gajahmungkur

Sajarah[besut | besut sumber]

Nalika sajeroning kauwasan Paku Bawana III (1749-1778) serdadu saka Madura yasa siji wadyabala ing pura Abang ing Lombok. Pasukan iki manggon ing siji désa kang jenengé Sampangan.[1]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Saddhono, Kundharu (2006). "Basa Etnik Madura ing Lingkungan Sosial: Kajian Sosiolinguistik ing Kutha Surakarta ('Ethnic Madurese language in the Social Environment: Studies in Surakarta Sociolinguistics')" (PDF). Kajian Linguistik dan Sastra ('Linguistics and Literary Studies') (ing basa Indonesian) (Surakarta, Central Java, Indonésia: Universitas Sebelas Maret) 18 (34): 1–15. Dijupuk 14 October 2009. 

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


 

Gajahmungkur, Semarang, Jawa Tengah

Kelurahan: Sampangan | Bendan Duwur | Karang Rejo | Gajahmungkur | Bendan Ngisor | Petompon | Bendungan | Lempongsari