Fungi: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: seksual → sèksual (2), sacara → kanthi (2)
(→‎Wangun fungi: éjaan, replaced: senadyan → sanadyan)
(éjaan, replaced: seksual → sèksual (2), sacara → kanthi (2))
 
== Tangkar-tumangkar ==
Fungi tangkar-tumangkar sacarakanthi [[seksualsèksual]] lan [[aseksual]]. Tangkar-tumangkar seksualsèksual kanthi cara: loro [[hifa]] saka jamur sing béda nglebur tumuli mbentuk [[zigot]] banjur zigot tuwuh dadi badan woh, éwadéné tangkar-tumangkar [[aseksual]] kanthi cara : mbentuk [[spora]], mawa [[tunas]] utawa [[fragmentasi hifa]]. Jamur duwé kothak spora sing disebut [[sporangium]]. Ing njero sporangium ana spora. Conto jamur sing mbentuk spora ya iku Rhizopus. Conto jamur sing mbentuk tunas ya iku Saccharomyces. Hifa jamur bisa kapurus lan saben fragmen bisa tuwuh dadi badan woh.
 
== Posisi fungi ing taksonomi ==
Fungi biyèn diklompokaké minangka [[tetanduran]]. Ing perkembangané, fungi dipisahaké saka tetanduran amarga akèh perkara sing béda. Fungi dudu [[autotrof]] kaya ta tetanduran nanging [[heterotrof]] saéngga luwih cerak marang [[sato kewan|kéwan]]. Upaya ndadèkaké siji fungi karo kéwan ing golongan sing padha uga gagal amarga fungi ngejur panganané ing sanjabaning badan (èksternal), ora kaya kéwan sing ngejur panganané sacarakanthi internal. Saliyané iku, [[sel (bilogi)|sel-sel]] fungi duwé [[dinding sel]] sing kasusun saka [[kitin]], ora kaya sel kéwan.
 
== Réferènsi ==
352.737

besutan

Menu navigasi