Deuteromycota

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jamur tak sampurna
Aspergillus.gif
Conidiophore of Aspergillus sp.
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Fungi
Species

See below.

Deuteromycota iku salah sijiné divisi saka fungi utawa Jamur. Deuteromycota, divisi iki uga dijenengi imperfect fungi utawa jamur kang ora sampurna amarga anggota divisi iki isiné iku jamur-jamur kang ora melbu ing divisi liya.[1] Jamur deuteromycota mung ditemukaké ing darat.[2] Jamur ing divisi iki cara reprodhuksiné aséksual, ya iku ngasilaké konidiofor(konodia kang ngasilaké hifa mirunggan).[2] Jamur divisi Deuteromycota iku sifaté saprofit ing matéri organik.[2] Dadi parasit ing tanduran tingkat dhuwur lan ngrusak tanduran budhidhaya lan tanduran hias.[2] Jamur iki uga dadi penyebab lara kulit dermatomikosis ing manungsa contoné kurap kang disebabaké Jamur Microsporum trichophyton, lan Microsporum epidermophyton.[2] Panu uga disebabaké déning jamur jinis iki ya iku jamur Tinea versicolor.[2] Penyakit sikil atlet uga disebabaké jamur Epidermophyton floocosum.[2] Ing Indonesia jamur saka divisi iki dienggo kanggo gawé oncom saka bungkil kacang kang migunakaké jamur Monilia sitophyla utawa jamur oncom.[2] Jamur Monilia bisa urip ing roti, luwihan panganan, ing suket sing wis kobong.[2] Fase pembiakan végetatif Monilia sp. tinemu déning Dodge saka Amérika Sarékat ing taun 1927.[2] Fase pembiakan generatif tinemu déning Dwidjoseputro ing taun 1961.[2] Sawisé ngerti déné ana fase generatif ing Monilia sp. Jamur golongan iki melbu mara Ascomycetes lan diganti jenengé dadi Neurospora sitophyla utawa Neurospora crassa.[2]

Anggota[besut | besut sumber]

Berikut anggota Deuteromycota:

  1. Chladosporium
  2. Curvularia
  3. Trichophyton
  4. Aspergillus oryzae
  5. A. wentii
  6. A. flavus
  7. A. fumigatus
  8. Fusarium

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (Pratiwi, D.A.(2007)."Biologi SMA untuk Kelas X Jilid 1".Jakarta:Erlangga. Hal.97)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l (Pratiwi, D.A.(2007)."Biologi SMA untuk Kelas X Jilid 1".Jakarta:Erlangga. Hal.98)

Pranala njaba[besut | besut sumber]