Fusarium

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Fusarium
Fusarium verticillioides 01.jpg
Fusarium verticillioides
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Fungi
Subkarajan: Dikarya
Filum: Ascomycota
Subfilum: Pezizomycotina
Klas: Sordariomycetes
Ordho: Hypocreales
Famili: Nectriaceae
Génus: Fusarium

Fusarium ya iku salah sawijiné génus cendawan kang duwé filamen kang ana in tuwuhan lan lemah.[1]

Spesies[besut | besut sumber]

Genus kasusun saka 20 spésies ing antarané ya iku:[2]

Akeh spésies Fusarium kang bisa nyebabake lelara ing manungsa la tuwuhan amargainfeksi lan mikotoksin kang diasilake.[1]

Karakteristik[besut | besut sumber]

Golongan Fusarium dicirikake déning struktur awak wujud miselium bercabang, hialin, lan bersekat (septat) kanthi diameter 2-4 µm.[3] Cendawan iki uga duwé struktur fialid kang wujud monofialid utawa polifialid kang wujudé soliter utawa minangka péranganing sisem percabangan kang lengkap.[4] Reproduksi aseksual cendawan iki nggunakaké mikrokonidia kang ana ing konidiospora kang ora ngepang lan makrokonidia kang manggon ana ing konidiospora kang ngepang lan ora ngepang.[4] Makrokonidia diwangun saka fialid, duwé struktur alus sarta wujudé silindris, lan kasusun saka 2 atau luwih sel kang duwé dinding sel kang kandel.[4] Déné mikrokonidia kang diasilake umumekasusun saka 1-3 sel, mentukebunder utawa silinder, lan kasusun saka rantai utawa gumpalan.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Inggris) Elias J. Anaissie, Michael R. McGinnis, Michael A. Pfaller (2009). Clinical mycology. Churchill Livingstone. ISBN 978-1-4160-5680-5.
  2. (Inggris) Kevin Kavanagh (2007). New Insights in Medical Mycology. Springer. ISBN 978-1-4020-6396-1.
  3. (Inggris) Paul J. Lee, Gholam A. Peyman, David V. Seal (2004). Endophthalmitis: diagnosis and management. Informa Healthcare. ISBN 978-1-84184-278-3.
  4. a b c d Sharon Wallace (2007). "Fusarium". THE JOHNS HOPKINS MICROBIOLOGY NEWSLETTER 26 (05).  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)