Kabsa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kabsa
Kabsa.jpg
Jeneng liyanéKabsah (Arab: كبسة‎‎), makbūs/machbūs (Arab: مكبوس/مچبوس‎‎)
AjanganMeal
Panggonan asalSaudi Arabia
Tlatah utawa prajaArabian peninsula
Woworan pokokRice (usually long-grain, almost always basmati), chicken, vegetables, and a mixture of spices (cardamom, saffron, cinnamon, black lime, bay leaves and nutmeg)
Buku masakan: Kabsa  Médhia: Kabsa

Kabsa ( Arab: كبسة‎‎ kabsah ) minangka panganan sega campur sing asale saka Arab Saudi nanging umume dianggep minangka sajian nasional ing pirang-pirang negara Arab Teluk Persia .

Panganan kasebut digawé saka beras lan daging. Asring bisa ditemokake ing negara-negara kaya ta Arab Saudi, Kuwait, Bahrain, Qatar, Uni Emirat Arab, Oman, Yemen, Irak kidul, Ahwaz ( Iran ) lan ing ara-ara samun Negev ing Israel . Pasugatan kasebut uga misuwur diarani makbūs / machbūs ( مكبوس/مچبوس Teluk pron .: [mɑtʃˈbuːs] ).

Woworan[besut | besut sumber]

Panganan iki biasane digawé nganggo beras (bisa uga gandum, meh mesthi basmati ), daging, sayuran, lan campuran rempah - rempah . Ana macem-macem jinis kabsa lan saben jinis nduweni keunikan dhewe. Rempah-rempah kabsa campuran saiki kasedhiya ing pirang-pirang jeneng merek. Iki nyuda wektu persiyapan, nanging bisa uga duwe rasa sing beda karo kabsa tradisional. Rempah-rempah sing digunakake ing kabsa tanggung jawab banget kanggo rasa; iki umume lada ireng, cengkeh, kapulaga, saffron, kayu legi, jeruk ireng, godhong teluk lan pala .[1] Bahan utama sing ngiringan rempah-rempah yaiku daging. Daging sing digunakake umume daging pitik, domba, wedhus, unta, daging sapi, iwak utawa udang . Ing machbūs pitik, kabèh ayam digunakake. Rempah-rempah, beras lan daging bisa uga ditambah karo badam, kacang pinus, kacang, bawang lan kismis .[2] Sajian bisa direngga karo ḥashū ( Arab: حشو‎‎ ) Lan dadi panas karo daqqūs ( Arab: دقّوس‎‎ ), yaiku saos tomat Arab sing digawé ing omah.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Al Kabsa - Traditional Rice dish". Food.com. Retrieved 23 June 2012.
  2. "How to Make Kabsa". Retrieved 23 June 2012.