Iwak wedhus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Irisan iwak wedhus siap masak

Iwak wedhus yaiku daging sing diasilake saka wedhus ( Capra aegagrus ). Enem persen daging sing didol ing jagad yaiku daging wedhus, lan luwih saka 70 persen populasi ing jagad iki mangan daging iki.[1][2][3][4] Daging iki akeh dipangan ing Afrika, Asia, Amerika Tengah lan Amerika Latin, lan ora jarang ing Eropa.[5] Wilayah sing nggunakake daging wedhus paling akeh yaiku Afrika sub-Saharan, Timur Tengah, India, Pakistan, Mexico lan Karibia .[6] Ing Meksiko, wedhus enom (ing sangisoré setaun) diarani Cabrito lan daging akeh dikonsumsi ing kana.[7]

Tetenger[besut | besut sumber]

Iwak wedhus umume nduweni rasa sing kuwat nanging mula gumantung saka wedhus digedhekake.[5] Masakan Karibia biasane nggunakake daging wedhus lawas kanthi ambu sing kuwat. Tangan ganti, loin, lan tenderloin cocog kanggo masak kanthi cepet, déné bagean liya luwih cocog kanggo godhog.[8] Daging kambing duwe lemak lan kolesterol ngisor dibandhingake karo daging domba lan daging sapi .[9]

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. Henry Alford (31 March 2009). "How I Learned to Love Goat Meat". New York Times. Dibukak ing 2013-12-14.
  2. "Goat Revolution: Austin gets hip to the world's most consumed meat". The Austin Chronicle. 28 June 2013. Dibukak ing 2013-12-14.
  3. Goat meat, the final frontier
  4. "Capretto: the world's most popular meat" (PDF). Small Landholder Information Service, Department of Agriculture and Food, Government of Western Australia. 2010. Dibukak ing 2013-04-20.
  5. a b Alford, Henry (March 31, 2009). "How I Learned to Love Goat Meat". The New York Times.
  6. Fletcher, Janet (July 30, 2008). "Fresh goat meat finding favor on upscale menus". The San Francisco Chronicle.
  7. "Traditional food of Nuevo León". Gobierno del Estado de Nuevo León. Dibukak ing 16 March 2012.
  8. Scarbrough, Mark; Weinstein, Bruce (2011-04-05). "Goat meat, the final frontier". Washington Post. Dibukak ing 2013-04-20.CS1 maint: multiple names: authors list (link)
  9. Kunkle, Fredrick; Dwyer, Timothy (November 13, 2004). "Long an Ethnic Delicacy, Goat Goes Mainstream". The Washington Post. Dibukak ing May 3, 2010.