Negev

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar:Israèl-2013-Ein Avdat 02.jpg
Ein Avdat in the Zin Valley in the Negev
Gambar:Southern District in Israèl.svg
Israèl's South District, roughly coterminous with the Negev
Gambar:Sunset in the Negev Desert near Yeruham, Israèl.jpg
Sunset in the Negev Desert near Yeruham, Israèl

Negev (Cithakan:Nlang-dia-, vokalisasi Tiberias: han-Negeb & # x202f; , Cithakan:Lang -ar an-Naqab ) iku ara-ara karo semi ara-ara wewengkon kidul Israèl. Kutha gedhé dhéwé ing kawasan iki karo kutha krajan administratif iku Beersheba (pop. 196.000), ning kulon.ning ujung kidul iku Teluk Aqaba karo resor kutha saka Eilat. Iki isiné pirang pirang pembangunan kutha, kaya ta Dimona, Arad lan Mitzpe Ramon, karo pirang cilik kutha Bedouin, kalih Rahat lan Tel as-Sabi]]. Ana uga pirang pirang kibbutz, kaya ta Revivim lan Sde Boker; sing keri dadi omah Mahamantri kapisan, David Ben-Gurion, sawisé pensiun saka pulitik. Ara-ara iku omah kanggo Ben-Gurion University of the Negev, sing fakultas punika Jacob Blaustein Institutes untuk Desert Penelitian lan Albert Katz International School Studi Desert, apik ning Midreshet Ben-Gurion kampus cedhak karo Sde Boker.