Papan Anggegana Paris-Charles de Gaulle

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Papan Anggegana Paris-Charles de Gaulle (IATA: CDGICAO: LFPG) (Basa Prancis: Aéroport Paris-Charles de Gaulle), ugi dipukenal minangka Papan Anggegana Roissy (utawi Roissy ing basa Perancis), ing Paris, minangka salah satungaling pusat penerbangan utama donya, ugi badhar udhara internasional utama Perancis. Dipunsukani nama sasampuning Charles de Gaulle (1890-1970), pemimpin Pasukan Perancis Mardika lan pendiri Republik Kelima Perancis. Dumunung ing sapérangan bagéyan komune, kalebet Roissy, 25 km ing timurlaut Paris.

Taun 2007, Papan Anggegana Charles de Gaulle mapan ing peringkat pisanan wonten ing pergerakan pesawat ing Éropah kanthi 552.721 pendaratan lan lepas landas[1], sanginggiling Frankfurt (492.569) lan Madrid (483.284). Miturut lalu lintas kargo, Papan Anggegana Charles de Gaulle ugi angka 1 ing Éropah kanthi 2.297.896 ton (2.532.970 ton AS)[2], sanginggiling Frankfurt (2.169.025 ton), lan Papan Anggegana Internasional Schiphol, (1.651.385 ton) lan Heathrow (1.395.909 ton). Miturut lalu lintas panumpang, Papan Anggegana Charles de Gaulle dumunung ing peringkat angka 2 ing Éropah kanthi 59.919.383 panumpang [3], ing sangandhaping Papan Anggegana Internasional London Heathrow (68.068.554), lan sanginggling Frankfurt (54.161.856) lan Madrid (52.143.275).

Fakta[besut | besut sumber]

Ing salebeting film lan karya sanèsipun[besut | besut sumber]

Larangan fotografi[besut | besut sumber]

Tanggal 7 November 2005, keputusan prefektural 05-4979 medal, ngrujuk ing papan anggegana Charles de Gaulle. Hukum punika nglarang pamundhutan foto kanggé kapentingan pribadi tumrap benda ébah (tuladhanipun pesawat) utawi ingkang boten ébah (tuladhanipun bangunan) ing salabeting "zone reservée" (wewengkon ingkang kalarang) saking "zone publique" (wewengkon umum).

Maskapé penerbangan lan kutha tujuan[besut | besut sumber]

Terminal 1[besut | besut sumber]

Foto udhara Terminal 1
Papan pendhaptaran dangu Terminal 1

, Hassi Messaoud)

Terminal 2[besut | besut sumber]

Bangunan A (Terminal 2A)[besut | besut sumber]

Bangunan B (Terminal 2B)[besut | besut sumber]

Bangunan C (Terminal 2C)[besut | besut sumber]

  • Air France (Abidjan, Antananarivo, Bangalore, Brazzaville, Chennai, Cotonou, Delhi, Douala, Havana, Kinshasa, Libreville, Lomé, Mumbaï, Punta Cana, Saint Martin, Santo Domingo, Tehran-Imam Khomeini [pungkasan 25 Oktober], Yaoundé)
  • Emirates Airline (Dubaï)
  • Iran Air (Tehran-Imam Khomeini)
  • Vietnam Airlines (Hanoï, Ho Chi Minh City)

Bangunan D (Terminal 2D)[besut | besut sumber]

  • Air Europa (Málaga, Valencia)
  • Air France (Athens, Berlin-Tegel, Bologna, Clermont-Ferrand, Copenhagen, Frankfurt, Hamburg, Lisbon, Marseille, Montpelier, Munich, Nantes, Oslo, Pau, Prague, Stuttgart, Turin, Vienna)
    • Air France dipunoperasikaken déning Airlinair (Limoges)
    • Air France dipunoperasikaken déning Brit Air (Bilbao, Brest, Clermont-Ferrand, Genoa, Nantes, Pisa, Strasbourg, Stuttgart, Trieste)
    • Air France dipunoperasikaken déning CityJet (Florence)
    • Air France dipunoperasikaken déning Régional (Basel-Mulhouse, Bologna, Bremen, Brest, Clermont-Ferrand, Hanover, Leipzig, Ljubljana, Nuremberg, Pau, Pisa, Turin, Vigo)
  • Austrian Airlines (Vienna)
  • Czech Airlines (Prague)
  • Finnair (Helsinki)
  • Iberia (Barcelona, Madrid)
    • Iberia dipunoperasikaken déning Air Nostrum (Zaragoza)
  • Luxair (Luxembourg)
  • Portugalia (Porto)

Bangunan E (Terminal 2E)[besut | besut sumber]

  • Aeroflot (Moscow-Sheremetyevo)
  • Aeroméxico (Mexico City)
  • Air France (Amman, Atlanta, Bamako, Bangkok-Suvarnabhumi, Beijing, Belgrade, Boston, Buenos Aires-Ezeiza, Chicago-O'Hare, Conakry, Dakar, Damascus, Detroit, Guangzhou, Hanoï, Ho Chi Minh City, Hong Kong, Houston-Intercontinental, Istanbul-Atatürk, Johannesburg, London-Heathrow, Los Angeles, Manchester, Mexico City, Miami, Moscow-Sheremetyevo, New York-JFK, Newark, Ouagadougou, Papeete, Philadelphia, Pointe-à-Pitre, Rio de Janeiro-Galeão, Saint Petersburg, San Francisco, Santiago de Chile, São Paulo-Guarulhos, Seattle/Tacoma, Seoul-Incheon, Singapore, Tel Aviv, Washington-Dulles, Yerevan)
    • Air France dipunoperasikaken déning Airlinair (Bristol, Southampton)
    • Air France dipunoperasikaken déning Brit Air (Newcastle, Zagreb)
    • Air France dipunoperasikaken déning CityJet (Birmingham, Dublin, Edinburgh, London-City, Shannon)
    • Air France dipunoperasikaken déning Régional (Aberdeen)
  • China Southern Airlines (Guangzhou)
  • Delta Air Lines (Atlanta, Cincinnati/Northern Kentucky, New York-JFK, Salt Lake City)
  • Northwest Airlines (Detroit, Minneapolis/St. Paul [musiman])

Bangunan F (Terminal 2F)[besut | besut sumber]

2F1 (Penerbangan Schengen)

  • Air France (Amsterdam, Barcelona, Bordeaux, Budapest, Düsseldorf, Geneva, Lyon, Madrid, Milan-Linate, Milan-Malpensa, Naples, Nice, Rome-Fiumicino, Stockholm-Arlanda, Toulouse, Venice, Warsaw)
    • Air France dipunoperasikaken déning Brit Air (Rennes)
    • Air France dipunoperasikaken déning CityJet (Gothenburg-Landvetter)
    • Air France dipunoperasikaken déning Régional (Gothenburg-Landvetter, Verona)
  • Alitalia (Milan-Linate, Milan-Malpensa, Rome-Fiumicino)
  • KLM Royal Dutch Airlines (Amsterdam)

2F2 (Tanpa Schengen)

Terminal 3 (sadèrèngipun T9)[besut | besut sumber]

Maskapé kargo[besut | besut sumber]

Terminal 1 Kargo

Terminal 2 Kargo

  • Air Contractors (Birmingham, Dublin, Glasgow-International, London-Stansted, Manchester, Shannon)
  • FedEx Express (Almaty, Amsterdam, Ancona, Athens, Barcelona, Berlin-Templehof, Birmingham, Basel-Mulhouse, Brussels, Budapest, Cologne/Bonn, Copenhagen, Delhi, Dublin, Dubai, Newark, Rome-Fiumicino, Frankfurt, Glasgow-International, Hanover, Hamburg, Hong Kong, Indianapolis, Seoul-Incheon, Indianapolis, London-Stansted, Lyon, Madrid, Manchester, Memphis, Marseille, Mumbaï, Munich, Milan-Malpensa, Newark, Nice, Tokyo-Narita, Prague, Shanghaï-Pudong, Subic Bay, Shannon, Stockholm-Arlanda, Stuttgart, Toulouse, Tel Aviv, Vienna, Warsaw)

Terminal 7 Kargo

  • Europe Airpost (Ajaccio, Brest, Bordeaux, Clermont-Ferrand, Dole, Lourdes-Tarbes, Limoges, Lyon, Montpellier, Marseille, Milan-Malpensa, Nice, Nantes, Pau, Marrakech, Rennes, Strasbourg, Toulouse)

Cathetan[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Umum
Runtuhipun Terminal 2E