European Air Transport

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
European Air Transport
Dhl.a300b4.oo-dlz.arp.jpg
IATA ICAO Kode panggil
QY BCS EUROTRANS
Didegaké 1971
Hub Papan Anggegana Brussels, Papan Anggegana Leipzig/Halle
Ukuran armada 29
Kutha tujuan Éropah, Timur Tengah dan Afrika (total 56 nagara)
Perusahaan induk DHL Express
Kantor pusat Zaventem, Belgia
Wong wigati Arthur White, Direktur Manajer EAT
Situs web www.dhl.com/eat

European Air Transport N.V./S.A. ya iku maskapé pamaburan kargo kang punjeré ing Zaventem ing Brussel, Bèlgia. Diduwéni sekabéhané déning Deutsche Post World Net[1] lan ngoperasikaké layanan pengiriman parsel lan ekspres kanti mèrék DHL ing Éropah. Uga nyediakaké penerbangan sewaan ad-hoc kalebu angkutan ternak. Basis utamané dipindahaké marang Papan Anggegana Leipzig/Halle.

Sejarah[besut | besut sumber]

[butuh rujukan]

European Air Transport (EAT) didegake déning 2 juru anggegana, Tn. Pirlot de Corbion lan Tn. Dessain, minangka salah sijine jasa taksi udara. EAT ngadeg kanti 2 pesawat, 1 Beechcraft Queen Air lan 1 Gardan Horizon. Semlot jelas yen dibutuhkan juru anggegana ing Belgia, sahingga EAT mulai salah sijine sekolah pelatihan juru anggegana. Tahun 1973 EAT ngedegake Piper Flying Centre pertama ing Éropah.

EAT ngambakake aktivitasnya kanti ngleboni tahap kontrak karo DHL Worldwide Express tahun 1985. Sakdurnge iku, DHL milih Papan Anggegana Brussels minangka lokasi hub Éropahne. Kerjasama antara EAT lan DHL kasil sahingga nalikaa 1986 DHL memutuskan kanggo dadekake EAT bagiyan saka DHL, lan dadi maskapé DHL gedhe kanggo Éropah lan Afrika. Tanggal 19 Januari 1993, EAT dadi anggota IATA. Nalika tahun kang pada, EAT entuk ijin kanggo pengangkutan sejumlah barang berbahaya lan hewan urip.

Tahun 2002, Deutsche Post ngrampungake pengambilan alih DHL, dadekake EAT anak perusahaane.

wulan Oktober 2004 Deutsche Post ngumumake yen Papan Anggegana Brussels ora manèh dadii hub gedhe DHL ing Éropah mulai 2008, amerga kegagalan Pamaréntah Federal Belgia lan Deutsche Post ngetuki kesepakatan sajrone kerangka kerja kanggo ngijinake DHL ngambakake operasi penerbangane ing Brussels. Akibate, Deutsche Post mutusake kanggo dadekake Papan Anggegana Leipzig/Halle ing Jerman minangka hub internasional anyare, kanti penerbangan padinan nglewati Brussels lan kota-kota gedhe ing Éropah. Kantor pusat EAT tetep ing Brussels lan bakal terus dadi maskapé Éropah gadhe DHL. EAT duwéni ijin kanggo penerbangan kargo terjadwal lan ora terjadwal ing sekabehane dunya. EAT ngerjakake luwih saka 5000 wong.

Kota tujuan[besut | besut sumber]

European Air Transport ngoperasikaké penerbangan ing Éropah, Timur Tengah lan Afrika. 56 nagara ya iku laladan operasiné.[butuh rujukan]

Jaringan DHL ing Éropah:[2]
- Hub Utama: Leipzig, Jerman [LEJ]
- Hub Regional: East Midland, Britania Raya [EMA] (dilayani kembaran maskapé EAT, DHL Air UK) / Brussels, Belgia [BRU] / Bergamo, Italia [BGY]
- Hub Konsolidasi : Copenhagen, Denmark [CPH] / Vitoria, Spanyol [VIT]
- Hub Komersial : Amsterdam, Walanda [AMS], Paris CDG, Perancis [CDG] / London Heathrow, Britania Raya [LHR] / Frankfurt, Jerman [FRA] / Madrid, Spanyol [MAD]
- +75 terowongan papan anggegana

Armada[besut | besut sumber]

Airbus A300B kanti warna lawas

Nalika Januari 2009, armada European Air Transport meliputi:[3]

Jinis Jumlah Catatan
Airbus A300B4-200F
18
Boeing 757-200F
11

Kacilakaan lan insiden[besut | besut sumber]

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "Beteiligungsliste/Participation list" (PDF). Jahresabschluss (HGB)/Annual Financial Statements (HGB). Deutsche Post AG. (Kaunduh 12/1/13)
  2. ^ http://dhl-gcs.com/site/2008/issue2/index.asp
  3. ^ Belgian civil aircraft register search, using "European Air Transport" as the Name of Holder search parameter, and European Air Transport fleet list at Planespotters.net. The Belgian civil register lists registration OO-DIC as an Airbus A319, however A319s did not exist in 1982 when OO-DIC was built. Searches conducted 21 January 2009.
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab European Air Transport ing Wikimedia Commons.

Cithakan:DHL Aviation Cithakan:Maskapé Belgia