Air Algérie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Air Algérie
207px
IATA ICAO Kode panggil
AH DAH AIR ALGERIE
Didegaké 1947
Hub Papan Anggegana Houari Boumedienne
Papan Anggegana Oran Es Senia
Hub sekunder Papan Anggegana Internasional Mohamed Boudiaf
Kutha fokus Papan Anggegana Orly
Program frequent flyer Air Algerie Plus [1]
Lounge penumpang Lounge keberangkatan
Aliansi SkyTeam[butuh sitiran]
Ukuran armada 37
Kutha tujuan 67
Perusahaan induk Air Algerie Groupe
Slogan perusahaan Air Algerie the wings of Algeria
Kantor pusat Aljir, Aljazair
Wong wigati Mohamed Tayeb Benouis (Director General dan CEO
Situs web http://www.airalgerie.dz

Air Algérie (Basa Arab: الخطوط الجوية الجزائرية) arupa maskapé pamaburan nasional Aljazair. Basisé ing Aljir, maskapé iki arupa kang gedhé dhéwé ketelu ing Afrika (sak wisé South African Airways lan Egyptair), ngangkud punjul 3 uta penumpang per taun. Maskapé iki saiki maburaké 13 pesawat Boeing 737NG, dadékaké Air Algerie sebagai minangka pesawat 737NG gedhé dhéwé ing Afrika Utara. Air Algérie mengoperasikan penerbangan terjadwal internasional tumuju 36 kutha di 28 nagara ing Éropah, Amérika Utara, Afrika lan Timur Tengah. Penerbangan domestik uga dilakokake tumuju 28 kutha, uga penerbangan charter kanggo eksplorasi lenga lan ngibadah Haji. Basis mligi mapan ing Papan Anggegana Houari Boumedienne, Aljir[1].

Air Algérie lagi diproses kanggo dadi anggota aliansi maskapé SkyTeam nalika 2007. Pertukaran kodhe bilateral, program frequent flyer lan perjanjian lounge karo saben maskapé SkyTeam kudu direncanakake sadurungé maskapé iki éntuk keanggotaane.[2]

Sajarah[besut | besut sumber]

Air Algérie didegake nalika 1947 kanti jeneng Société algérienne de construction aéronautique (SACA)-Air Algérie. Nalika 23 Mèi 1953, maskapé iki gabung karo Compagnie air transport kanggo mbéntuk Compagnie générale de transports aériens (CGTA)-Air Algérie. Sewis kemerdekaan saka Perancis nalika 1962, perusahaan iki berubah jeneng dadi Air Algérie (Entreprise nationale d'exploitation des services aériens). Nalika 1963, pamaréntah Aljazair jupuk 51% aset perusahaan, nambah sahame hingga 83% nalika taun 1970 lan 100% lan nasionalisasi padha 1974, sewis pengambilan 17% sahame déning Air France. Maskapé iki duwé 8,777 karyawan (nalika wulan Maret 2007). Air Algerie arupa anggota Arab Air Carriers Organization. Air Algérie arupa perusahaan gabungan SPA kanti pendapatan 29,000,000,000 DA. maskapé iki nyakup jaringan sepanjang 96,000 km. Luwih saka 3,000,000 penumpang lan meh 200,000 ton kargo diangkud saben tahune. Pada 2003, jumlah penerbangan padinan ing periode puncake nyandak 120. Air Algérie wis ngasilaké meh 5 milyar kursi-kilomèter lan 3.3 milyar penumpang-kilomèter. Jaringan pangandole nyakup 150 agensi ing Aljazair lan sekabehane dunya, terhubung karo sistem pembukuan lan didistribusikake liwat GDS, kang ngendi Air Algérie wis gabung.[butuh sitiran]

Organisasi[besut | besut sumber]

[butuh sitiran]

Air Algérie arupa perusahaan gabungan. Sahame diduwèni sekabehane deing nagara Aljazair. Board of Directors perusahaan iki diketuai déning Mr. M'hamed Tayeb Benouis, Chairman lan Managing Director Air Algérie. Maskapé iki mbéntuk aktivitas kaya mengkene:

  • Angkudan penumpang
  • Angkudan kargo

Air Algérie mengirim:

Rute Anyar[besut | besut sumber]

Air Algérie Airbus A330-200 (Montreal, Kanada)

Kota Tujuan[besut | besut sumber]

Air Algérie ngoperasikake penerbangan saka Aljir tumuju pusat bisnis gedhé kaya Annaba, Constantine lan Oran. Maskapé iki uga nglakokaké penerbangan saka Aljir, Oran, Constantine lan Annaba, tumuju pusat komersial paling wigati kaya Ghardaia lan Ouargla, uga kutha lenga paling wigati kaya In Amenas lan Hassi Messaoud.

Armada[besut | besut sumber]

Armada pesawat penumpang[besut | besut sumber]

Armada Air Algérie nyakup pesawat kaya mengkene nalika Agustus 2007:[3]

Armada Air Algérie
Pesawat Jumlah Penumpang
(Utama/Bisnis*/Ékonomi)
Rute
Airbus A330-200 5
(2 dalam pesanan)
269 (22/42/205) Jordania, Kanada, Lebanon, Mesir, Perancis,
Saudi Arabia, Syria, Uni Emirat Arab
Boeing 737-600 5 101 (16/85) Kota-kutha domestik, Italia, Libya, Luxembourg, Rusia
Boeing 737-800 10 144 (24/120)
162 (48/114)
Kota-kutha domestik, Bèlgi,, Karajan Manunggal, Burkina Faso,
Italy, Jerman, Mali, Mauritania, Morocco, Niger, Pasisir Gading, Perancis, Senegal, Spanyol
Swiss, Tunisia, Turki
Boeing 767 3 255 (24/32/197) Bèlgi, Karajan Manunggal, Perancis
ATR 72-500 6 66 (66) Semua Kelas Ékonomi
Kota-kutha domestik
Bombardier Dash 8 Q200 (4 dalam pesanan)[4] Armada Tassili Airlines
Bombardier Dash 8 Q400 (4 dalam pesanan)[5] Armada Tassili Airlines
  • Kelas Bisnis kasadia ing pesawat kang ana.
  • Umur rata-rata armada Air Algérie ya iku 7.3 taun nalika Juli 2007[4]

Armada kargo[besut | besut sumber]

Pesawat Jumlah Keterangan
Boeing 737-200, Airbus A310-300 11 Dikeluarkan padha akir 2008
Pesawat Pengganti: Boeing 767-300ER

Armada terdahulu[besut | besut sumber]

Armada Terdahulu Air Algérie [5]
Pesawat Tahun Diakhiri Keterangan
Airbus A300 1980-1991
Airbus A310-200 1985-2003
Airbus A310-300 2005-2007
Airbus A320-200 1999-2005
Boeing 727-200 1969-2002
Boeing 737-200 1971-2004
Boeing 737-400 1999-2005
Boeing 747-100 1977-1985
Boeing 747-200 1977-1997
Boeing 747-300 1995-2004
Boeing 757-200 2002-2005
Boeing 767-200 2000-2005
Douglas DC-10 1977-1985
Lockheed L-1011 1982-1990
C-130 Hercules 1962-2004 Kargo
Sud Aviation Caravelle 1962-1984
Fokker F27 Mk400M 1982-2002

Perjanjian pertukaran kodhe[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "Directory: World Airlines". Flight International. 2007-03-27. kk. 51–52. 
  2. ^ Le Figaro - Air Algerie to join SkyTeam
  3. ^ Air Algerie Corporate Fleet Information
  4. ^ "Boeing 737s added to fleet". Airliner World. July 2007. k. 9. 
  5. ^ Air Fleets

Pranala njaba[besut | besut sumber]