Czech Airlines

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Czech Airlines
Ceské aerolinie
200px
IATA ICAO Kode panggil
OK CSA CSA-LINES[1]
Didegaké 1923
Hub Papan Anggegana Praha Ruzyne
Program frequent flyer OK Plus
Lounge penumpang Crystal Lounge
Aliansi SkyTeam
Ukuran armada 48 (+7 pesanan)
Kutha tujuan 66 (termasuk 7 musiman)
Perusahaan induk Kementerian Keuangan Républik Ceko
Slogan perusahaan At home in the skies[2]
Kantor pusat Papan Anggegana Ruzyne
Ruzyne, Praha, Républik Ceko
Wong wigati Miroslav Dvorák (CEO)
Situs web czechairlines.com
Czech Airlines ATR72

Czech Airlines (Ceko:Ceské aerolinie kerep disingkat CSA) arupa maskapé pamaburan darbéné Républik Céko kang duwéni kantor pusat ing lemah duwéne Papan Anggegana Ruzyne ing Ruzyne, Praha. CSA ya iku maskapé penerbangan kaloro kang nandai kesuksesan pelayanan maskapé jet (tahun 1957 kant gunakake Tu-104) lan maskapé penerbangan pertama kang amung nglayani rute penerbangan kanti pesawat jet. Saiki maskapé iki nglayani penerbangan berjadwal tumuju 69 destinasi ing 41 nagara, kalebu kota-kota gedhé Éropah lan kota-kota ing Timur Tengah, Afrika Utara lan Asia. Maskapé iki uga ngoperasikake layanan charter lan kargo.[3] Tahun 2006 maskapé iki ngangkut luwih saka 5.5 yuta penumpang lan luwih saka 5.6 yuta ing 2007. Maskapé iki dadi anggota saka aliansi SkyTeam.

Sejarah[besut | besut sumber]

sebuah Ilyushin Il-12 duwéne Czech Airlines ing Papan Anggegana Paris Orly tahun 1957
Boeing 737-400 sajrone corak maskapé anyar

CSA didegake nalika 6 Oktober 1923, déning pamaréntah Cekoslovakia kanti jeneng CSA Ceskoslovenské Státní Aerolinie (Czechoslovak State Airlines)[4]. Telulikur dina sebanjure nglayani penerbangan pertamane kanti rute antara Praha lan Bratislava. Maskapé iki amung ngoperasikake penerbangan domestik nganti penerbangan internasional pertamane saka Praha tumuju Bratislava lan tumuju Zagreb tahun 1930. sakwise pendudukan Jerman tumrap Cekoslovakia tahun 1939 perkembangan maskapé mandeg.[3]

Nalika Februari 1948, Parté Komunis migunakake hak lan pusat parté kanggo nguasai pamaréntahan ing Cekoslovakia; banjur ngendeg pira-pira rute tumuju Éropah Barat lan Timur Tengah, lan, uga amerga embargo kang dilakokake déning barat sajrone suku cadang pesawat gaweyan barat, sacara bertahap dhèwèké ganteni sebangain besar armada kanti pesawat gaweyan Soviet. Sakwise jukuk bagiyan gedhé saka operator Slov-air lan mengambil alih komuter turboprop Let L-410A Turbolet sajrone armadane nalika awal dekade 1970an, partner CSA, Slov-air dadi maskapé penerbangan pertama ing dunya kang kapten pilote,, Ján Micica, kang mati déning pembajak, kejadian iki berlangsung nalika kedadean pembajakan tumprap penerbangan tumuju Munich. Pesawat kang terlibat, OK-ADN saiki ditampilkan ing muséum pesawat terbuka ing Martin, Slovakia.

Sakwise pemisahan saka Federasi Cekoslovakia, maskapé ngadopsi jenenge wektu iki nalika Mei 1995. Ing akhir dekade 1990an, sebagian besar pesawat Soviet masing-masing didol marang maskapé liya utawa dipensiunake (kanti kode kang dipertahanake), lan diganteni kanti pesawat gaweyan barat kayata Boeing 737 lan A310, Airbus A320, lan pesawat jarak endek ATR. CSA dadi anggota penuh saka aliansi SkyTeam nalika 18 Oktober 2000. Maskapé ik diduwéni déning Kementerian Keuangan Ceko (56.92%), Agen Konsolidasi Ceko (34.59%) lan institusi Ceko kang liya. Maskapé iki duwéni 5,440 pegawai (nalika Maret 2007).

Destinasi[besut | besut sumber]

Cithakan:Further Czech Airlines mengoperasikan 32 rute monopoly saka Papan Anggegana Praha, kalebu telu rute domestik tumuju Brno, Ostrava lan Karlovy Vary, bebarengan karo rute tambahan saka kota-kota Slovakia, Košice, Žilina lan Bratislava. Nalika 32 rute kasebut ngetokake 40% saka total penerbangan lan amung nampung 30% kapasitas total. Nalika 27 rute liyane, ngetokake 40% rute penerbangan, maskapé ngadepi kompetisi langsung kar maskapé liya, wondene tumuju 7 rute utama eropa (Amsterdam, Barcelona, Kopenhagen, Madrid, Milan, Paris lan Roma) adepan langsung karo 2 kompetitor.

Perjanjian Codeshare[besut | besut sumber]

Sakliyane karo anggota aliansi SkyTeam lliyane, CSA nglakokake perjanjian codeshare karo maskapé kaya mengkene (April 2010):

Armada[besut | besut sumber]

Czech Airlines Airbus A321 mendarat di Papan Anggegana Salzburg, Austria. (2007)
Czech Airlines ATR 72-202 lepas landas dari Papan Anggegana Ruzyne, Républik Ceko. (2006)
Czech Airlines Boeing 737-500 mendarat di Papan Anggegana Ruzyne, Républik Ceko. (2009)

Armada Czech Airlines terdiri dari pesawat sebagai berikut (28 April 2010):[5][6][7]

Armada CSA Czech Airlines
Pesawat Dalam
Armada
Pesanan Penumpang
(Bisnis/ékonomi)
Catatan
Airbus A319-100 8 7 135
Airbus A320-200 8 0 156
Airbus A321-200 2 0 218 (0/218)
ATR 42-300 1 0 47 Akan dipensiunkan
ATR 42-500 7 0 46 Disewa dari Air Contractors
OK-JFL diberi corak SkyTeam
ATR 72-202 4 0 64
Boeing 737-400 3 0 140 Akan dipensiunkan - pengurangan armada 2008-2012
Boeing 737-500 10 0 108 Akan dipensiunkan - Pengurangan armada 2008-2012
Total 48 7

Nalika 28 April 2010, umur rata-rata saka armada Czech Airlines ya iku 9.9 tahun[8].

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ ICAO Doc. 8585 Edition 145
  2. ^ "Ceske Aerolinie (Czech Airlines)". TRANSNATIONALE.ORG. 
  3. ^ a b Flight International 3 April 2007
  4. ^ CSA Portal/History Section
  5. ^ "CSA Czech Airlines Fleet". CH-Aviation. 
  6. ^ "Csa Czech Airlines Seatmaps". Seat Maestro. 
  7. ^ "Czech Airlines". Seatguru.com. 
  8. ^ "Airfleets: CSA". Airfleets.com. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Czech_Airlines&oldid=1080602"