Adam Johnson (pemain bal-balan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Adam Johnson
Adam Johnson - closeup.jpg
Adam Johnson nalika isih main kanggo Manchester City
Katerangan priangga
Jeneng dawa Adam Johnson[1]
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)[2]
Posisi main Glandhang Sayap
Katerangan klub
Tim saiki
Sunderland
Angka 21
Karir nom
1997–1999 Newcastle United
1999–2004 Middlesbrough
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2004–2010 Middlesbrough 96 (13)
2006Leeds United (pinjaman) 5 (0)
2007Watford (pinjaman) 12 (5)
2010–2012 Manchester City 73 (11)
2012– Sunderland 0 (0)
Tim nasional
2006–2007 Inggris U-19 8[3] (0)
2007–2009 Inggris U-21 19 (4)
2010– Inggris 11 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 18:40, 22 April 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23.30, 15 Agustus 2012 (UTC)

Adam Johnson (lair 14 Juli 1987; umur 32 taun) ya iku salah sijining juru main bal-balan sing kewarganegaraané Inggris sing main kanggo klub Sunderland ing posisi glandhang sayap.

Johnson sadurungé naté main kanggo Middlesbrough, Leeds United, Watford, lan Manchester City.[4] Ing wulan Agustus 2012, panjenengané gabung ing Sunderland kanthi nandatangani kontrak sing durasiné petang taun.[5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Search 1984 to 2006 – Birth, Marriage and Death indexes". Findmypast.com. Diarsip saka asliné ing 24 January 2010. Dijupuk 6 February 2010. 
  2. "Adam Johnson". Manchester City F.C. Diarsip saka asliné ing 23 September 2010. Dijupuk 19 September 2010. 
  3. "Adam Johnson". The FA. Dijupuk 19 May 2012. 
  4. "Johnson Leaves Boro". Middlesbrough F.C. 1 February 2010. 
  5. "Adam Johnson moves to Sunderland from Manchester City". BBC Sport (British Broadcasting Corporation). 24 August 2012. Dijupuk 24 August 2012. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]