Menyang kontèn

Adam Johnson (pemain bal-balan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Adam Johnson
Adam Johnson nalika isih main kanggo Manchester City
Katerangan priangga
Jeneng dawa Adam Johnson[1]
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)[2]
Posisi main Glandhang Sayap
Katerangan klub
Tim saiki
Sunderland
Angka 21
Karir nom
1997–1999 Newcastle United
1999–2004 Middlesbrough
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2004–2010 Middlesbrough 96 (13)
2006Leeds United (pinjaman) 5 (0)
2007Watford (pinjaman) 12 (5)
2010–2012 Manchester City 73 (11)
2012– Sunderland 0 (0)
Tim nasional
2006–2007 Inggris U-19 8[3] (0)
2007–2009 Inggris U-21 19 (4)
2010– Inggris 11 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 18:40, 22 April 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23.30, 15 Agustus 2012 (UTC)

Adam Johnson (lair 14 Juli 1987; umur 36 taun) ya iku salah sijining juru main bal-balan sing kewarganegaraané Inggris sing main kanggo klub Sunderland ing posisi glandhang sayap.

Johnson sadurungé naté main kanggo Middlesbrough, Leeds United, Watford, lan Manchester City.[4] Ing wulan Agustus 2012, panjenengané gabung ing Sunderland kanthi nandatangani kontrak sing durasiné petang taun.[5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Search 1984 to 2006 – Birth, Marriage and Death indexes". Findmypast.com. Diarsip saka sing asli ing 2010-01-24. Dibukak ing 6 Fèbruari 2010.
  2. "Adam Johnson". Manchester City F.C. Diarsip saka asliné ing 2010-09-23. Dibukak ing 19 Sèptèmber 2010.
  3. "Adam Johnson". The FA. Dibukak ing 19 Mèi 2012.
  4. "Johnson Leaves Boro". Middlesbrough F.C. 1 Fèbruari 2010.
  5. "Adam Johnson moves to Sunderland from Manchester City". BBC Sport. British Broadcasting Corporation. 24 Agustus 2012. Dibukak ing 24 Agustus 2012.

Pranala njaba[besut | besut sumber]