Adam Johnson (pemain bal-balan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Adam Johnson
Adam Johnson - closeup.jpg
Adam Johnson nalika isih main kanggo Manchester City
Katerangan priangga
Jeneng dawa Adam Johnson[1]
Dhuwur 178 m (584 ft 0 in)[2]
Posisi main Gelandang Sayap
Katerangan klub
Tim saiki
Sunderland
Angka 21
Karir nom
1997–1999 Newcastle United
1999–2004 Middlesbrough
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2004–2010 Middlesbrough 96 (13)
2006 Leeds United (pinjaman) 5 (0)
2007 Watford (pinjaman) 12 (5)
2010–2012 Manchester City 73 (11)
2012– Sunderland 0 (0)
Tim nasioanl
2006–2007 Inggris U-19 8[3] (0)
2007–2009 Inggris U-21 19 (4)
2010– Inggris 11 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 18:40, 22 April 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23.30, 15 Agustus 2012 (UTC)

Adam Johnson (lair 14 Juli 1987; umur 29 taun) ya iku salah sijining pemain bal-balan sing kewarganegaraané Inggris sing main kanggo klub Sunderland ing posisi gelandang sayap.

Johnson sadurungé naté main kanggo Middlesbrough, Leeds United, Watford, lan Manchester City.[4] Ing wulan Agustus 2012, panjenengané gabung ing Sunderland kanthi nandatangani kontrak sing durasiné petang taun.[5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Search 1984 to 2006 – Birth, Marriage and Death indexes". Findmypast.com. Diarsip saka asliné ing 24 January 2010. Dijupuk 6 February 2010. 
  2. ^ "Adam Johnson". Manchester City F.C. Diarsip saka asliné ing 23 September 2010. Dijupuk 19 September 2010. 
  3. ^ "Adam Johnson". The FA. Dijupuk 19 May 2012. 
  4. ^ "Johnson Leaves Boro". Middlesbrough F.C. 1 February 2010. 
  5. ^ "Adam Johnson moves to Sunderland from Manchester City". BBC Sport (British Broadcasting Corporation). 24 August 2012. Dijupuk 24 August 2012. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]