ICG

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

ICG (cekakan saka: International Crisis Group) iku sawijining organisasi nonpamaréntah, nirlaba internasional sing misiné nyegah lan ngrampungaké konflik mbebayani liwat analisis adhedhasar médhan lan advokasi tingkat-dhuwur.

Nalika sawijining negara jroning résiko pecah, utawa kakerasan skala gedhé, Crisis Group ngirim sawetara tim analis pulitik menyang utawa ing sacedhaké dhaérah konflik kasebut. Miturut informasi sing dikumpulaké déning tim iki, organsisasi iki gawé lapuran analisis kanthi rékomendhasi sing ditujokaké marang pamimpin-pamimpin donya lan organisasi-organisasi. Minangka tambahan, grup iki uga mbabar newsletter wulanan, CrisisWatch, sing mènèhi saktléraman warta ngenani kakerasan sing pinuju kedadéyan ing donya.

Minangka organisasi sing ngasilaké lapuran lan analisis, grup iki nyambutgawé bebarengan karo akèh pamaréntah, organisasi, lan média kanggo mbabar lan nyebaraké lapurané, sing uga kasedyakaké jroning situs resmi.

Kantor pusat Crisis Group dumunung ing Brusel, lan nduwèni kantor-kantor advokasi ing Washington, DC, New York City, London lan Moskwa, lan uga kantor saenggon ing Amman, Beograd, Beirut, Kairo, Dakar, Dushanbe, Islamabad, Jakarta, Kabul, Nairobi, Bishkek, Port-au-Prince, Pretoria, Pristina, Quito, Seoul, Skopje lan Tbilisi. Crisis Group uga nduwèni analis sing nyambutgawé ing luwih saka 40 negara lan wilayah jroning konflik ing patang bawana. Crisis Group didanai liwat sumbangan saka Pamaréntahan Kulon, fondasi liyané, lan organisasi, parusahan, lan individual.

Negara-negara sing ana aktivitas Crisis Group[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=ICG&oldid=821611"