Konflik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Konflik asalé saka basa Latin configere sing tegesé silih gebuk. Sacara sosiologis, konflik ditegesaké minangka sawijining prosès sosial antarané loro utawa luwih uwong (bisa uga klompok) ing ngendi salah sawijining pihak ngupaya nyingkiraké pihak liyané kanthi ngancuraké utawa nggawé supaya ora nduwé daya.

Konflik bias dumadi jalaran bédaning ciri-ciri sing digawa individu ing sawijining interaksi. Bebédan-bebédan mau ing antarané nyangkut ciri fisik, kepinteran, pengetauan, adat istiadat, kayakinan, lan liya-liyané. Kanthi digawané ciri-ciri individual ing interaksi sosial, konflik arupa situasi sing wajar ing saben masarakat lan ora ana siji waé masarakat sing ora naté ngalami konflik antar anggotané utawa karo klompok masarakat liyané, konflik mung bakal ilang bebarengan karo ilangé masarakat iku dhéwé.

Konflik tetentangan karo integrasi. Konflik lan integrasi mlaku minangka sawijining siklus ing masarakat. Konflik sing kakontrol bakal ngasilaké integrasi. Kosok balèné, integrasi sing ora sampurna bisa nyiptakaké konflik.

Pirsanana uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Konflik&oldid=814496"