Bap (panganan)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sega putih, ssalbap.
Kongbap, sega palawija

Bap (밥) yaiku istilah kang digunakake kanggo nyebut wiji-wijinan utawa palawija kang dimasak ana ing kuliner Korea yaiku beras, jelai, juwawut lan liya-liyane.[1][2]

Panyebutan bap werna-werna adhedhasar jinis palawija.[2] Disebut ssalbap yen bap mung saka sega putih (beras pari), boribap saka campuran sega putih lan wiji-wjinan jelai lan jobab saka campuran sega putih karo jewawut (jinis millet).[2]

Kosakata kang digunakake kanggo nyebut bap werna-werna manut marang sapa bap mau disajikake.[2] Yen bap disajekake kanggo wong tuwa, diarani jinji, sura kanggo raja, lan me kanggo arwah nenek moyang (ing upacara keagamaan).[2]

Bap wis dikonsumsi minangka panganan pokok wong Korea kawit jaman neolitikum,nalika piranti masak sakatembikar kang kawiwitan digawe.[2] Ing zaman Tiga Kerajaan Korea, piranti masak saka watu diarani siruyang dapat dilihat dkang bisa dideleng ing lukisan dinding kerajaan Goguryeo.[2] Amarga perangkat masak digawe saka lemah lempung kang digaringake ing suhu endhèk, menawa segne mau mambu lemah.[2] Buku masak Cina kuno nyebutake ukara kang muji sega kang dimasak wong Korea silo lan rasane alus.[2]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)Types of Korean Food, visitkorea. Diundhuh tanggal 3 Juni 2010.
  2. ^ a b c d e f g h i An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 12-13. ISBN 89-8546-98-1.

Cithakan:Masakan Korea

[[id:Bap(makanan)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bap_(panganan)&oldid=831259"