Baekgimchi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
baekgimchi

Baekgimchi (백김치) yaiku jinis kimchi utawa sayuran fermentasi kas Korea kanh digawe saka sayur kol cina.[1] Baekgimchi ateges kimchi putih kang beda karo kimchi umume amarga digawe tanpa ditambahi bahan saus pedas (gochujang).[1] Bahan-bahan kang digunakake kanggo nambahi rasa ing baekgimchi yaiku kethokan lombok abang, buah pir kang dikethok tipis-tipis, kacang, lan kethokan lobak banjur difermentasekake nganggo larutan banyu uyah ing jero tempayan kanthi butuhake wektu kang suwe.[1] Baekgimchi cocog kanggo wong kang bisa mangan panganan kang pedhes.[1] Jinis kimchi iki uga misuwur ing Korea bagéan lor lan biyasa dipangan karo sega putih lan mie.[1][2] Rasa Baek kimchi' sing ènthèng kanthi tèkstur kang renyah ndadèkaké panganan iki cocog kanggo appetizer nalika mangan sing masakan utamané arupa daging kayadéné galbi utawa bulgogi ing rèstoran Koréa. Bisa uga kanggo kulit bungkus tumrap baek kimchi bossam.[3]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 38. ISBN 89-8546-98-1.
  2. ^ (en)Korean Food: Kimchi, lifeinkorea. Diundhuh tanggal 4 Juni 2010.
  3. ^ (ko) Well-being food, Segye Ilbo, 2009-01-22. Retrieved 2010-06-27.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


 
Kimchi
Gimchi.jpg
Baechu Kimchi | Baekgimchi | Bossam Kimchi | Chonggak Kimchi | Dongchimi | Ggakdugi | Nabak Kimchi | Yeolmumul Kimchi

Đ

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Baekgimchi&oldid=831256"