Juk (panganan)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Juk

Juk (죽) yaiku bubur kas Korea kang digawe saka bahan palawija kayata beras, kedelai, lan kacang lan wijen kang digodhog.[1][2] Bahan-bahan tambahan kanggo isi juk yaiku abalon, daging pitik, kacang pinus, janganan, ginseng lan iwak.[2]

Wong Korea mangan juk nalika isih anget, utamane nalika esuk yaiku minangka gantine sega.[2] Juk apik kanggo pencernaan amarga teksture alus.[2]

Tradisi masak juk wis suwe dtindakake dening wong Korea, nanging resep masakane lagi ditulis ing jaman Dinasti Joseon (1397-1910).[2] Wong ing mangsa Joseon masak juk kang wong tuwa ing wayah esuk yaiku ing istana lan omah-omah rakyat biyasa.[2] Ing mangsa atis kususe nalika dina dongji (titik walik mangsa atis), juk dimasak bareng kacang abang kang dipercaya bisa nundhung arwah ala kang gathing werna abang.[2]

Delengan uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
  1. ^ (en)Types of Korean Food, visitkorea. Diundhuh tanggal 3 Juni 2010.
  2. ^ a b c d e f g An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 20-21. ISBN 89-8546-98-1.

Cithakan:Masakan Korea

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Juk_(panganan)&oldid=831949"