Jehotang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jehotang

Jehotang (제호탕) yaiku ombenan tradisional kas Korea kang digawe saka bahan herba lan biyasane disajekake ing mangsa ketiga.[1][2] Ombenan iki kawiwitan saka resep masakan istana Dinasti Joseon kang duweni manfaat minangka ombenan kang bisa nambani ngelak ing mangsa ketiga.[2] Ing wulan kaping 5 ing dina Dano miturut kalender tradisional, nalika hawane isih panas, klinik istana kerajaan mulai gawe jehotang lan diwenehake marang raja.[2]

Bahan utamane jehotang yaiku godhogan sari bahan-bahan herba kayata tanduran arrowroot (ganyong), omija (Schisandra chinensis), ginseng, liriope graminifolia, aprikot lan jahe.[2] Ombenan iki duweni manfaat kanggo kesehatan yaiku kanggo nambani diare lan watuk.[2] Sebutane mau bisa ditemokake ing dokumen pengobatan kuno Dongui Bogam karyane dokter istana Heo Jun kang nulisake manfaat lan carane gawe jehotang.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)Jehotang, seoul.go.kr. Diundhuh tanggal 31 Mei 2010.
  2. ^ a b c d e f (en)Han Bok-jin (Summer 1999). "Traditional Summer Beverages". Koreana 19 (2): 80-83. http://koreana.kf.or.kr/pdf_file/1999/1999_SUMMER_E080.pdf. Retrieved 12 September 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jehotang&oldid=832032"