Misu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Misu

Misu (미수;米水) yaiku ombenan tradisional kas Korea kang digawe saka glepung wiji-wijinan.[1] Misu minangka ombenan mangsa panas kang disajekake kanggo ngilangake rasa ngelak amarga hawa panas.[1] Saliyane kuwi misu uga dadi penambah energi lan nutrisi instan kanggo wong kang kelangan energi akeh utawa ora duwe nepsu mangan.[1]

Ing resep masakan Cina kuno, panganan iki diarani qiu utawa tepung kang digoreng.[1] Ing catatan resep masakan istana Dinasti Joseon, misu diarani minangka glepung gandum kang dimasak (gu).[1] Gu duweni rasa kang enak lan gampang dipangan nalika lelungan adoh.[1][2]

Misu umume digawe saka bahan beras ketan utawa bahan liyae kayata gandum utawa tanduran jali (yeolmu) utawa bahan-bahan gandum, ketan, kedelai ireng lan wiji wijen hitam dicampurake kanggo nambahi gizi.[1] Bahan-bahan mau dudeplok lan glepunge dicampuri banyu ing sawijining mangkuk banjur diudhek.[1] Kanggo nambahi rasa legi, bisa ditambahi gula.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (en)Han Bok-jin (Summer 1999). "Traditional Summer Beverages". Koreana 19 (2): 80-83. http://koreana.kf.or.kr/viewPdf.asp?filename=2002_SPRING_E058.pdf. Retrieved 12 September 2010.
  2. ^ (ko)삼국시대의 음료, ask.nate.com. Diundhuh tanggal 14 Juni 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Misu&oldid=832058"