Bibimbap

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bibimbap

Bibimbap satunggal mangkok nasi putih kaliyan lauk wonten nginggilipun ingkang arupi sayuran, daging sapi, tigan utawi endog, lan saos pesed gochujang. Kanthi harafiah Bibimbap menika ateges nasi campur ingkang asalipun saking tembung 비빔 (campur) dan 밥 (nasi utawi sega). Sakderengipun dipundhahar, nasi kaliyan lauk menika dipunudak supados campur dados satunggal. Bibimbap menika salah satunggaling menu saking Korea ingkang kawéntar dumugi luar negeri. Bibimbap ugi saged dipunwastani nasi campur Korea [1] .

Bibimbap gadhah maneka warni variasi gumantung dhaérah ingkang wonten ing Korea. Kutha Jeonju ing Jeolla Utara menika kutha asaling variasi Bibimbap, ingkang paling kawentar ing Korea kanthi nama Jeounju Bibimbap.

Wonten macem-macem teori babagan wiwitaning Bibimbap, salah satunggaling wonten ingkang mastani bilih panganan menika dipundamel saking sesajèn ingkang kanggé arwah leluhur. Saksampunipun nglampahi jesa, tiyang-toyang sami mbagi panganan sesaji lan nyampuraken wonten ing mangkok. Wonten ugi panganan sejenis ingkang dipunwastani hoetjesabap utawi panganan saksampunipun jesa.

Bahan-bahan Bibimbap[sunting | sunting sumber]

Bahan-bahan kanggé damel Bibimbap inggih menika daging sapi, akar kembang lonceng doraji, bracken (gosari, jinising taneman paku), cambah, zucchini, jamur shiitake, nasi, saus gochujang, kecap asin, minyak wijèn, bawang putih dipuncincang, godhong bawang ingkang dipuncincang, wiji wijen, lan lada ireng [2].

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1], Berita Korea (dipun-akses tanggal 29 Oktober 2012).
  2. ^ [2], resep Bibimbap - wikibooks (dipun-akses tanggal 23 Oktober 2012).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bibimbap&oldid=835021"