Masakan Jepang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sushi, panganan Jepang kang kawentar ing mancanagara

Masakan Jepang (日本料理 nihon ryōri, nippon ryōri?) yaiku panganan kang dimasak nganggo cara masak kang tuwuh ngrembaka kanthi unik ing Jepang lan migunakaké bahan pangan saka Jepang lan sakupengé. Ing basa Jepang, panganan jepang diarani nihonshoku utawa washoku. Sushi, tempura, shabu-shabu, lan sukiyaki mujudaké panganan Jepang kang kawentar ing manca nagara kalebu ing Indonesia.

Bahan lan bumbu[sunting | sunting sumber]

Bahan panganan wiwit jaman kuna[sunting | sunting sumber]

Bumbu wiwit zaman kuna[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Masakan_Jepang&oldid=832332"