Mandu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mandu
Kimchi mandu Pyeongyang

Mandu (만두) yaiku jinis pangsit kang digawe saka adonan glepung kanthi isi daging kang wis dibumboni.[1][2] Mandu yaiku jinis masakan kang asle saka Cina lan mlebu ing Korea kawit jaman Dinasti Goryeo (935-1397).[1] Saiki mandu dipangan saben mangsa atis lan perayaan taun anyar Seollal utawa taun anyar Imlek.[1] Carane gawe adonan mandu yaiku kanthi dilempit supaya dadi kulit kang diisi pirang-pirang bahan, ing antarane daging, janganan, jamur, tahu lan liya-liyane.[1] Metode gawe mandu ana werna-werna yaiku ana kang digodhog bareng sup kaldu (jangguk) kang panas, dikukus, digoreng utawa dipangan nganggo duduh kaldu atis.[1] Bentuk mandu ana werna-werna yaiku bunder, setengah bunder, pesagi, lonjong lan saben daerah duweni cara masak lan variasi kan luwih akeh maneh.[1] Yen dipangan karo sup kaldu diarani mandutguk (sup mandu).[1]

Jinis[sunting | sunting sumber]

Jinis masakan kang wiwitan misuwur ing Korea Lor ing antarane:

Reflist[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
  1. ^ a b c d e f g An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 81. ISBN 89-8546-98-1.
  2. ^ (en)Mandu, visitkorea. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mandu&oldid=831867"