Gangjeong

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gangjeong

Gangjeong (강정) yaiku jinis roti tradisional kas Korea (hangwa) kang digawe saka beras ketan kanthi bentuk lan ukuran kang beda-beda.[1] Gangjeong disajekake dening wong Korea ing acara-acara penting kayata acara kawinan, upacara ritual, lan festival taun anyar Seollal.[2] Proses gawene roti iki diwiwiti saka bahan utama yaiku beras ketan, dideplok nganti alus lan divampur karo banyu, saengga dadi adonan.[1] Banjur bahan iki dikethok cilik-cilik seukuran driji tangan, dipepe lan digoreng nganggo lenga.[1] Sawise mateng, roti-roi mau dilabur sirup ragi lan glepung kang digawe saka campuran wwiji wijen, kedelai, kacang cemara, pollen lan glepung beras.[1]

Jinis[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 112-113. ISBN 89-8546-98-1.
  2. ^ (en) Korean Food Culture Series - Part 3, Special Food for Seasonal Occasions, visitkorea. Diundhuh tanggal 9 Juni 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gangjeong&oldid=831766"