Ragi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Ragi
Klasifikasi èlmiah
Domain: Eukaryota
krajan: Fungi
Phyla and Subphyla

Ragi utawa fermen yaiku dat sing njalari dumadiné fermentasi. Ragi biasané ngandhut mikroorganisme sing nglakoni fermentasi lan medhia biakan kanggo mikroorganisme mau. Medhia biakan iki bisa awangun butiran-butiran cilik utawa cuwèran nutrien. Ragi umumé dipigunakaké sajroning indhustri panganan kanggo gawé panganan lan ombèn asil fermentasi kayata acar, témpé, tapé, roti, lan bir.

Mikroorganisme sing dipigunakaké sajroning ragi umumé kapérang saka manéka bakteri lan fungi (khamir lan kapang), yaiku Rhizopus, Aspergillus, Mucor, Amylomyces, Endomycopsis, Saccharomyces, Hansenula anomala,, Lactobacillus, Acetobacter, lan liya-liyané.

Manéka jenis ragi sing dipigunakaké ing manéka negara lan kabudayan ing donya digawé migunakaké medhia biakan tinentu lan campuran tinentu galur fungi lan bakteri[1][2].

Ing ngisor iki sebutan ragi ing manéka kabudayan:

Pirsani uga[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Norman F. Haard, S.A. Odunfa, Cherl-Ho Lee, R. Quintero-Ramírez, Argelia Lorence-Quiñones,Carmen Wacher-Radarte, "Fermented Cereals. A Global Perspective", FAO, Rome, 1999, ISBN 92-5-104296-9
  2. ^ Dilip K. Arora, Libero Ajello, K. G. Mukerji, "Handbook of Applied Mycology: Foods and Feeds, Volume 3", CRC Press, 1991, ISBN 082478491
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ragi&oldid=816411"