Guksu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Guksu

Bibim guksu, jinis bakmi Korea
Jeneng Koréa
Hangeul 국수 atau 면
Hanja tidak ada untuk guksu,
Alih Aksara sing disampurnakaké guksu atau myeon

Guksu utawi myeon utawi jinis mi, minangka salah satunggaling makanan pokok Korea ingkang kadamel saking glepung gandum, glepung wos, pati, kentang, lsp.[1]

Bahan-bahan mi[sunting | sunting sumber]

Naengmyeon

wonten ing masakan Korea, mi kadamel saking werna werni bahan, inggih menika:

  • Dangmyeon (당면; sohun) – kadamel saking pati, tela, utawi kentang.
  • Memil guksu (메밀국수) – mi ingkang kadamel saking buckwheat, ugi dipun wastani soba Korea minangka mi ingkang khas asli dataran inggil ing provinsi Gangwon.
  • Gamja guksu (감자국수) – mi ingkang kadamel saking campuran pati kentang, glepung wos, saha glepung ketan.
  • Gamjanongma guksu (감자농마국수) – mi khas saking provinsi ingkang kadamel saking Hwanghae kang wujudipun kenyal.
  • Somyeon – mi ingkang kadamel saking gandum ingkang ukuranipun tipis.
  • Dotori guksu – mi ingkang kadamel saking glepung acorn.
  • Chilk guksu (칡국수) – mi ingkang kadamel saking pati kudzu saha glepung buckwheat .
  • Ssuk kalguksu (쑥칼국수) – mi ingkang kadamel saking gandum saha Artemisia princeps.
  • Hobak guksu (호박국수) – mi ingkang kadamel saking campuran gandum saha Labu.
  • Kkolttu guksu (꼴뚜국수) - mi ingkang kadamel saking campuran buckwheat saha glepung gandum.
  • Cheonsachae – mi bening ingkang kadamel saking ekstrak jelly sasampunipun bethak kombu saha dipun campur kaliyan bahan glepung wos saha sari pati.[1]

Variasi[sunting | sunting sumber]

Banchan[sunting | sunting sumber]

Japchae

Masakan mi saking Cina[sunting | sunting sumber]

Jjampong
  • Jajangmyeon – mie ingkang kandhel ingkang dipun sajikaken kanthi saus kedele cemeng.
  • Jjamppong (짬뽕) – bakmi ingkang toyanipun pedhes.

Mi toya panas[sunting | sunting sumber]

Kalguksu

Mi Anyep[sunting | sunting sumber]

  • Bibim guksu – mi ingkang dipun sajikaken kanthi toya saus gochujang saha cuka, kanthi topping tigan rebus, timun saha kimchi.
  • Makguksu – mi saking buckwheat minangka masakan saking provinsi Gangwon.
  • Naengmyeon – mi tipis saking buckwheat ingkang dipun sajikaken kanthi toya kaldu sapi anyep saha sayuran, tigan saha daging sapi, masakan khas saking Korea Utara.
  • Bibim naengmyeon - "bakmi anyep campur" minangka naengmyeon tanpa toya ingkang dipun sajikaken kanthi saus gochujang.
  • Jjolmyeon (쫄면) – kadasta bibim naengmyeon ananging wujudipun langkung kenyel.
  • Milmyeon (밀면) – bakmi anyep saking Busan kadasta bibim naengmyeon.
  • Kongguksu – bakmi toya anyep susu kedele.
  • Jatguksu (잣국수) – mi buckwheat khas kutha Gapyeong, Gyeonggi, ingkang dipun sajikaken kanthi kaldu kang kadamel saking kacang cemara.
  • Dongchimi guksu (동치미국수) – mi gandum utawi buckwheat ingkang dipun dhahar kanthi toya anyep.

dongchimi.[1]

Mi instan[sunting | sunting sumber]

Bibim Guksu raos kang utami saking saos, ingkang kagungan raos pedhes manisa saha asem, saha aroma saking minyak wijen. Bibim Guksu menika masakan korea ingkang misuwur rikala musim panas ing Korea.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)jinis Guksu (dipun unduh 10 nopember 2012)
  2. ^ (id)Pangginaan Guksu (dipun unduh 10 nopember 2012)

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Masakan Korea

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Guksu ing Wikimedia Commons.

in:Guksu

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Guksu&oldid=835420"