Yeot

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Saenggang yeot, yeot saka rumput laut.

Yeot (엿) yaiku jinis permen lan pemanis tradisional kas Korea kang biyasa dilapisake ing bahan roti-roti.[1] Yeot kira-kira wis digawe dening masarakat Korea kawit jaman kuno.[1][2] Wong Korea nggunakake yeot minangka pemanis lan minangka panganan entheng, lan jajanan kang biyasa diwenehake simbah kakung lan simbah putri marang putu-putune.[1] Yeot misuwur minangka manisan kang diwenehake marang pelajar kang melu ujian.[1] Ing basa Korea, ana istilah "kanthil karo ujian", mula pelajar ing Korea bakal diwenehi permen yeot kang kanthil supaya padha lulus ujian.[1] Mula nalika mangsa ujian, akeh wong kang dodolan yeot ing dalanan.[1]

Carane gawe[sunting | sunting sumber]

Nalika gawe, yeot umume digawe saka beras kang difermentasekake.[1] Carane sega kang wis dimasak, dicampurake karo glepung ragi, digodhog, disaring nganggo saringan.[1] Banyu godhogan asil saringan bakal digodhog maneh kang suwene sewengi lan ngasilake sari beras kang legi lan kenthel kang diarani mullyeot (sirup yeot) utawa jocheong.[1] Yen jocheong dimasak maneh nganti suwe, bakal dadi atos lan mbentuk manisan kang diarani permen.[1]

Jinis[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 116-118. ISBN 89-8546-98-1.
  2. ^ (en)Korean Food Culture Series - Part 1, Korean Food, visitkorea. Diundhuh tanggal 9 Juni 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yeot&oldid=832394"