Roti Paskah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Easter bread
Deutsches Osterbrot.jpg
German Osterbrot with raisins and almonds
JinisBread
Katerangan liyanéPrepared for Easter
Buku masakan: Easter bread  Médhia: Easter bread

Ing pirang-pirang negara Eropa, ana macem-macem tradhisi babagan panggunaan roti nalika preinan Paskah . Adate, praktek mangan roti Paskah utawa roti "komuni" Yaiku salah sawijining olahan sing legi yaiku asale wiwit saka Byzantium lan greja Kristen Orthodok. Resep roti legi utawa "ragi madu" bisa diwiwiti wiwit jaman Yunani Homerik adhedhasar bukti anekdot saka teks klasik sing nyebutake jinis panganan khusus iki. Uga dingerteni manawa panganan cuci mulut sing digawe legi kaya panettone minangka favorit Roma.

Jinis[besut | besut sumber]

Gambar Jeneng Jeneng asli Masakan Referensi
Martiniouk Paska.JPG
Paska Паска



</br>



</br> Paska



</br> პასკა
Ukraina



</br> Belarusian



</br> Slowakia



</br> Georgia
Kulich pies.JPG
Kulich Кулич Wong Rusia
Cozonac4.JPG
Cozonac Козунак Bulgaria



</br> Wong Makedonia



</br> Romania



</br> Moldovan
Pască.jpg
Pasca Pască Romania



</br> Moldovan
Baba wielkanocna (Aw58).JPG
Babka Baba wielkanocna Basa Polandia
Crkva na Ceru 039.jpg
Kalach Колач



</br> Fonott kalács
Wong Serbia



</br> Wong Hungaria
Pinca 0410.jpg
Pinca Pinca Kroasia



</br> Montenegrin
SkofjeloskiKruhkii1.JPG
Roti Paskah Velikonocni kruhki Wong Slovenia
Paskalya çöreği from Bulka Pastanesi.jpg
Tsoureki



</br> uga diarani paskalya çöreği
τσουρέκι



</br> չորեկ
Yunani



</br> Wong Armenia
[1]
Hot cross buns from the store, Easter, April 2006.jpg
Bun salib panas Wong Inggris
Nakrajeny mazanec (4).JPG
Mazanec Mazanec Ceko
2016 1221 Kerststol.jpg
Paasstol Paasstol Walanda
Colomba pasquale, edizione 2013 - ND0 4662 (8564331585).jpg
Dove Paskah Colomba di Pasqua Wong Italia
Easter cheese cake.JPG
Pizza di Pasqua Pizza di Pasqua Wong Italia
Torta dolce.JPG
Pizza di Pasqua (varian manis) Pizza di Pasqua (varian manis) Wong Italia
Folar de Chaves (grande plano).jpg
Folar Folar de pascoa Portugis
Hornazo.jpg
Hornazo Hornazo Spanyol
Osterbrot 2016 Hamburg 2.jpg
Roti Paskah Osterbrot Jerman

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Davidson, Alan (1981-01-01). National & Regional Styles of Cookery: Proceedings : Oxford Symposium 1981. Oxford Symposium. ISBN 978-0-907325-07-9.