Olahan Hungari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
házi húsleves - lit. "duduh kaldu krasan"
Hortobágyi palacsinta, crêpe gurih sing diiseni daging pedhet.
Paprikash pitik ( csirkepaprikás ) disemir ing saus paprika krim kenthel kanthi pasta buatan omah sing diarani nokeli .
Gundel Palacsinta diiseni kacang lan saos coklat.

Masakan Honggari utawa Magyar minangka ciri khas masakan khas negara Honggari lan etnis utamane, Magyar . Masakan tradisional Honggari utamane adhedhasar daging, sayuran musiman, woh-wohan, roti, produk susu lan keju.

Masakan Honggari umume bawana Eropa Tengah, kanthi sawetara elemen saka Eropa Wétan kayata panggunaan popia, lan popularitas kefir lan quark . Paprika asring digandhengake karo Honggari lan digunakake ing pirang-pirang sajian. Panganan khas Honggari abot kanggo panganan susu, keju lan daging, padha karo panganan tetanggan Ceko, Polen, lan Slowak . Ayam, daging babi lan daging sapi umume, dene daging kalkun, bebek, domba, iwak lan daging game biasane dipangan ing acara khusus. Honggari uga misuwur amarga salamis lan sosis sing murah, utamane saka daging babi, nanging uga unggas, daging sapi lan liya-liyane.

Goulash (gulyásleves) ing tradisional cauldron (bogrács).
Gobis sing diiseni ( töltött káposzta ) disedhiyakake nganggo dill, krim asem, lan sonka (ham). Töltött káposzta asring uga disajik ing saos tomat kanthi sauerkraut lan kolbász .
Bogrács
Makan siang Honggari diwiwiti karo sup. Iki sup daging pedhet ( borjúhúsleves ).
Salami mangsa digawe saka daging babi lan rempah-rempah sing diobati, diendhot alon-alon. Sajrone proses kasebut, cetakan bangsawan khusus digawe ing permukaan.
Roti Hungaria. Umume wong Honggari tuku roti sing digawe anyar saben dina kaloro utawa kaping telu saka toko roti lokal, ora nganggo kanthong plastik utawa beku.
Macem-macem sosis Honggari ing Festival Sosis Csaba ing Békéscsaba, Honggari.
Bejgli, gandum wiji poppy