Olahan Slowak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kapustnica (sup digawe saka sauerkraut lan sosis)

Masakan Slowak beda-beda gumantung saka saben wilayah ing saindenging Slowak . Iki dipengaruhi dening masakan tradisional tangga teparo lan uga duwe pengaruh. Asal-Usul Masakan Slowak tradisional bisa ditemokake nalika mayoritas masarakat urip mandhiri ing desa-desa, kanthi impor lan ekspor panganan sing winates banget lan ora ana sarana modern kanggo ngreksa utawa ngolah panganan .Iki nyebabake masak sing gumantung banget karo pirang-pirang panganan pokok sing bisa nahan musim panas lan mangsa adhem. Iki kalebu produk gandum, kentang, susu lan susu, daging babi, sauerkraut lan bawang. Kanggo daging sapi, unggas, wedhus lan wedhus, endhog sing luwih endhek, sawetara sayuran lokal, woh-wohan lan jamur liar dipangan kanthi tradisional.