Sop kobis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cabbage soup
Kapusniak.jpg
JinisSoup
Hawa ajanganhot
Woworan pokokStock (fish, mushroom, or pork fat), vegetables (sauerkraut/white cabbage)
VariasiShchi
Buku masakan: Cabbage soup  Médhia: Cabbage soup

Sup kubis bisa uga nuduhake maneka sup adhedhasar jangan kubis, utawa sauerkraut lan dikenal kanthi jeneng sing beda-beda ing masakan nasional. Asring iku sayur sup . Bisa uga disiapake kanthi bahan-bahan liyane. Sup kubis sayuran bisa uga nyedhiyakake kaldhu jamur. Macem-macem liyane yaiku nggunakake kaldhu iwak. Sup kubis tradisional disiyapake nggunakake kaldhu daging pitik.