Menyang kontèn

Shchi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Shchi
A serving of shchi. This variant contains saffron milk-caps, a type of mushroom
JinisSoup
Panggonan asalRussia
Woworan pokokCabbage or sauerkraut
Buku masakan: Shchi  Médhia: Shchi

Shchi ( Ruslan: щи pra=|Babagan swara iki ) yaiku sup kubis gaya Ruslan . Yen sauerkraut digunakake, sup diarani shchi sing asem, lan sup adhedhasar sorrel, bayem, nettle, lan tanduran sing padha diarani shchi ijo (basa Rusia: зелёные щи , zelyoniye shchi ). Biyen, tembung asam shchi uga digunakake kanggo nyebut omben, variasi kvass, sing ora ana gandhengane karo sup.[1][2]

, IPA: [ɕːi] (

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. S.I. Ozhegov (1949–1992). "Щи". Dictionary of the Russian Language (Ozhegov) . Dibukak ing 2016-04-06.
  2. Vladimir Dal (1863–1866). "Щи". Explanatory Dictionary of the Live Great Russian language . Dibukak ing 2016-04-06.