Sauérkraut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sauerkraut Jerman

Sauerkraut ( /ˈs.ərkrt/ ; cara Jerman: [ˈzaʊɐˌkʁaʊt] pra=| Babagan swara iki , surem "kubis asem" [1] ) yaiku kubis mentah sing dirajang kanthi alus sing wis difermentasi karo macem-macem bakteri asam laktat . [2] [3] Umur iki dawa lan rasa asem sing khas, kalorone asale saka asam laktat sing dibentuk nalika bakteri fermentasi gula ing godhong kubis. [4] [5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Online Etymology Dictionary". https://www.etymonline.com/search?q=sauerkraut. Dibukak ing 27 January 2018.
  2. Farnworth, Edward R. (2003). Handbook of Fermented Functional Foods. CRC. ISBN 978-0-8493-1372-1.
  3. "Fermented Fruits and Vegetables - A Global SO Perspective". United Nations FAO. 1998. Dibukak ing 2007-06-10.
  4. Gil Marks. Encyclopedia of Jewish Food. p. 1052.
  5. Joseph Mercola, Brian Vaszily, Kendra Pearsall, Nancy Lee Bentley. Dr. Mercola's Total Health Cookbook & Program. p. 227.