Pitik paprika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chicken paprikas karo nokedli (paprikas csirke nokedlivel)
Paprikash pitik kanthi lawuh soba sing kurang umum (ora bakal bingung karo tarhonya )

Pitik paprika ( Basa Hungaria: paprikás csirke utawa csirkepaprikás ) utawa paprika pitik minangka panganan sing populer saka asal Hongaria lan salah sawijining variasi sing paling misuwur ing persiyapan paprikas sing umume kanggo tabel Hongaria. Jeneng kasebut asale saka akeh nggunakake paprika, rempah-rempah sing umume digunakake ing masakan Hongaria. [1] [2] Daging iki biasane direndhem nganti suwe ing saus sing diwiwiti nganggo roux sing diinfus paprika. [3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Lukins, Sheila (1994), All Around the World Cookbook, Workman Publishing, p. 378
  2. Steves, Rick; Hewitt, Cameron (2011), Rick Steves' Budapest, Avalon Travel, p. 243
  3. O'Halloran, Jacinta (2007), Fodor's Budapest, Random House Digital, p. 81