Dobos torte

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Dobos torte
Dobos cake (Gerbeaud Confectionery Budapest Hungary).jpg
A slice of Dobos from Café Gerbeaud
Jeneng liyanéDobosh, Dobos-torta, Dobostorta
AjanganDessert
Panggonan asalHungary
DigawéJózsef C. Dobos
Hawa ajanganHot or cold
Woworan pokokSponge cake, buttercream, caramel
Buku masakan: Dobos torte  Médhia: Dobos torte

Dobos torte utawa Dobosh ( pronounced [ˈDoboʃ], Basa Hungaria: Dobos torta ) yaiku salah sawijining olahan kue bolu Honggari sing dilapisi buttercream coklat lan ditambahi caramel .[1] Kue lapis dijenengi miturut penemu, koki Honggari József C. Dobos, pamilik panganan istimewa ing Budapest.[2] Ing pungkasan taun 1800-an, dheweke mutusake nggawe kue sing bakal tahan luwih dawa tinimbang kue-kue liyane ing jaman nalika teknik pendinginan diwatesi. Sisih bunder jajan ditutupi kemiri, kastanye, kenari, utawa kacang almond, lan ndhuwur karamel sing atos mbantu nyegah garing, supaya umure luwih dawa.[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Goldstein, Darra (2015). The Oxford Companion to Sugar and Sweets. Oxford University Press. pp. 223–224.
  2. Timothy G. Roufs, Kathleen Smyth Roufs (2014). Sweet. Praeger. p. 162. ISBN 9781610692205. Dibukak ing 18 December 2018.CS1 dandani: uses authors parameter (link)
  3. "Hungarian Dobosh Torte (Seven-Layer Sponge Cake) Recipe". Easteuropeanfood.about.com. Dibukak ing 2016-01-19.