Kuwé spons

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sponge cake
Cake competition (14287027130).jpg
Sponge cake (Victoria sponge) at a 2014 village fête baking competition
JinisCake
AjanganDessert, tea
Woworan pokokWheat flour, sugar, egg whites, baking powder
VariasiRice flour
Buku masakan: Sponge cake  Médhia: Sponge cake

Cake Sponge minangka salah sawinining olahan cake digawe karo endhog, glepung lan gula, [1] kadang ragi karo baking powder . [2] Kue spons, ragi nganggo endhog kang wis digodhog, diwiwiti nalika jaman Renaisans, bisa uga ing Spanyol . [3] Kue spons iki dianggep minangka salah siji saka olah-olahan kue kapisan kang ora ragi, lan resep kue spons paling awal ing basa Inggris ditemokake ing buku saka pujangga Inggris Gervase Markham, Huswife Inggris, Ngemot Urut-Urut njero lan njaba kang Kudu Dadi Wanita Lengkap (1615). [4] Nanging, kue kasebut meh padha kaya cookie: lancip lan garing. Kue spons dadi kue kang dikenal saiki nalika tukang roti wiwit nggunakake endhog kang diantemi minangka agen kang munggah ing pertengahan abad kaping 18. Penciptaan bubuk baking Victoria dening pabrikan panganan Inggris Alfred Bird ing taun 1843 ngidini nambah butter menyang resep spons tradisional, saengga digawe spons Victoria .

Kue panganan malaikat ing foto kang nuduhake teksture

Galeri gambar[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Oxford English Dictionary
  2. "Sponge cake". BBC. Dibukak ing 2019-11-19.
  3. Castella, Krystina (2010). A World of Cake: 150 Recipes for Sweet Traditions From Cultures Around the World, pp. 6–7. ISBN 978-1-60342-576-6.
  4. Davidson, Alan (2002). The Penguin Companion to Food. Penguin Books. p. 147.