Olahan Polen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Flaki (sup tripe), dikenal wiwit Abad Pertengahan lan sajian favorit raja Jogaila

Masakan Polen (basa basa Polandia: kuchnia polska ) minangka gaya masak lan nyiyapake panganan sing asale saka ing Polen utawa populer. Masakan Polen wis suwe saya suwe saya suwe saya suwe saya apik amerga sejarah Polen lan nuduhake akeh persamaan karo tetanggan Jerman, Czech, Slowak lan Silesian uga tradhisional kuliner Yahudi . Masak kanthi gaya Polen ing budaya liya asring diarani a la polonaise .

Masakan Polen ing Abad Pertengahan adhedhasar pasugatan sing digawe saka asil pertanian lan tanduran sereal ( millet, rye, gandum ), daging kewan liar lan peternakan, woh-wohan, woh wohan lan game, madu, jamu lan rempah-rempah lokal. Sampeyan iki dikenal ndhuwur kabeh kanggo nggunakake KALUBÈRAN saka uyah saka Wieliczka lan ngarsane permanen saka groats ( kasza ). Angka calorific dhuwur saka pasugatan lan ngombé bir utawa mead minangka ngombe dhasar khas masakan Tengah abad Polen.